MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Chcę jako argument do skryptu dać tablicę i ją odczytać w skrypcie. Jak przekazać tablicę? Próbowałem: GML nazwa_skryptu(tablica); oraz GML nazwa_skryptu(tablica[max.Var, max.Var]); W obu przypadkach w skrypcie jak biorę np: GML show_message(argument0[0,2]); zwraca mi wartość dla [0,0], mimo iż istnieje [0,2]. Oczywiście jest to tablica stringów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Jeżeli wersja <Studio to użyj funkcji od zmiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 8.0. Jaką funkcję? W jaki sposób, bo nieco nie rozumiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 http://wiki.yoyogames.com/index.php/GML_Fu...s_and_Functions Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ale co mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Może spróbuj z variable_local_array[2]_get. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Polecam przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Jeżeli masz wersję Pro GM-a, możesz skorzystać z ds_list, są to tablice zaopatrzone w zestaw funkcji, które na zwykłych tablicach byłyby niezmiernie powolne. Wtedy mógłbyś dać funkcję np. GML CheckThisList(nazwa_listy) a w tej funkcji: GML show_message(ds_list_find_value(argument0,2)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Albo się źle zrozumieliśmy, albo ja Was źle rozumiem. Chcę po prostu przekazać w argumencie tablicę, żeby działała - tyle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Albo się źle zrozumieliśmy, albo ja Was źle rozumiem. Chcę po prostu przekazać w argumencie tablicę, żeby działała - tyle ;) Wskaźnik Panie przekaż. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 W sumie, to nie jest najgłupszy pomysł :) Czyli tylko wskaźnik, nie da się po prostu jako argument podać tablicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Faktycznie użyj ds_listy, czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 A da się w ogóle zrobić wskaźnik do tablicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 prubowales tez? GML variable_local_array_get ds_xxx polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi