ALT Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Więc zrobiłem skrypt który generuje mi z tablicy dwuwymiarowej model podłoża, czyli górki, wzniesienia, przepaście w zależności od wartości w komórce (im wyższa, tym "ziemia" jest wyższa). Chciałem zrobić edytor do tego typu podłoża, tyle że mój skrypt generuje model i go zapisuje. Więc edytowałem go na wersje real-time, czyli wywaliłem przedrostki "model", ponieważ podłoże ma być edytowane przez pędzel, jednak bardzo to tnie, ponieważ teren cały czas jest rysowany od nowa. Jak to rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 rysuj realtime tylko kawalki terenu ktore so edytovane. rysuj nieedytovany teren v wieksym czasovym intervale rysuj v procesie edytacji podglod na pare razy prostszy model a po ukonczeniu edytacji rysuj finalnie zedytovany model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Przerobie twój drugi pomysł, i będę rysował tylko jak edytuje, lub zmienię w ogóle proces edycji na np. height map'y.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=526631 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi