Wildhells Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Gdy poruszam się w obojętnie jaką stronę to za moją postacią zostają smugi. Gdy stoi wszystko jest normalnie. Nie mogłem doszukać się tego na google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 daj kod na poruszanie. prawdopodobnie tworzysz nowe obiekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildhells Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 GML while (keyboard_key_press(vk_left)) { x-=v; } GML while (keyboard_key_press(vk_right)) { x+=v; } GML if ( keyboard_check( vk_left ) ) { image_xscale = -1; // odwrocona x -= 3; // szybkosc ruchu image_speed = 0.5; // szybkosc animacji } else if ( keyboard_check( vk_right ) ) { image_xscale = 1; // nie odwrocona x += 3; // szybkosc ruchu image_speed = 0.5; // szybkosc animacji } else { // postac stoi image_speed=0 image_index=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 GML while (keyboard_key_press(vk_left)) { x-=v; } GML while (keyboard_key_press(vk_right)) { x+=v; } co to jest? nie mogę doszukać się sensu w tym kodzie ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildhells Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Chodzenie postacią, bo zależało mi tylko na tym, aby chodził. Jestem amatorem więc nie spodziewaj się czegoś dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 GM:Studio? Jak tak to musisz ustawić jakiś rysunek na background. To bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildhells Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 GM:Studio? Jak tak to musisz ustawić jakiś rysunek na background. To bug. GameMaker 8.1 Lite (Simple Mode) @edit Ustawiłem tło i wszystko działa. Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nie musisz ustawiać tła - wystarczy zaznaczyć "draw background color"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi