Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 No iwęc znowu mam pytanie odnośnie prawa, tym razem nie czy ktos może mi coś zrobić tylko czy ja mogę coś zrobić komuś. Otóż wracałem sobie z dość liczną grupką znajomych (12-21 lat, w sumie 12 osóB) z małego LARPa. LARP był na kompletnym zadupiu, pomiędzy dwoma wiochami, do najbliższego miasta 3 km. Szliśmy obok lasu normalną, polną drogą, na której luzem zmieściłyby się dwa samochody. Idziemy ładnie, poboczem z prawej strony, elegancki dwuszereg. Nagle z naprzeciwka nadjeżdża auto, no to jeszcze bardziej zeszliśmy na pobocze. Kierowca chciał się popisać i zjechał na to pobocze, gdybyśmy nie uskoczyli to by pewnie nie wykręcił i nie obyłoby się bez rannych. tl;dr - koleś celowo prawie przejechał grupkę osób, za co można go zgłosić wiedząc że miał niebieskiego opla astrę i numer rejestracyjny zaczynający się na PZ998? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie masz dowodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Odnajdźcie samochód a dalej to już chyba pisać nie muszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 12 świadków to jeszcze nie dowód? edit: tj w sumie nie 12 świadków tylko 12 potencjalnych kaleków, ale na jedno wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ale moglibyście się zmówić a jest takie coś jak domniemanie niewinności. Zresztą pójdź na policję i sprawdź, może akurat będzie im się chciało coś z tym robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi