Misiek999 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Jakby ktoś mógł mi udzielić klarownej odpowiedzi na temat drugiej sytuacji na rysunku. Podejrzewam, że U wyjściowe będzie nadal takie same, ale interesuje mnie jak zmieni się impedancja na wyjściu, czy mam brać tylko R3 czy jakoś skorzystać też z R2. Na prawdę nie wiem jak to ugryźć bo mi chodzi kilka wersji i naprawdę dużo mi to pomoże, jak się dowiem. Dzięki za odpowiedzi. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Połącz R2 z R3 to się dowiesz o ile wynik się zmienił. Rz = (R2*R3)/(R2+R3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 czyli mogę robić dowolne kombinacje np. I zawsze biorę wszystkie rezystory oprócz tego R1? Tzn. impedancja wyjściowa to wszystko po pierwszym "rozwidleniu"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Już nie pamiętam jak się oblicza parametry czwórników ( kiepski ze mnie student xD ) ale ten link miałem zapisany w folderze z Teorą Obwódów: http://www.kmg.ps.pl/ftp/Teoria_Obwodow/czworniki.pdf Jest tam wszystko na temat czwórników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki za ten link, aczkolwiek spodziewałem się, że to wygląda jakoś prościej tzn odrazu sobie lookasz i wiesz jaka jest wejściowa a jaka wyjściowa w takich prostych. xD No ale nic, thx. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi