LionX Dagger Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Widzę ze temat praw autorskich ostatnio popularny więc i ja się zapytam otóż robię sobie gierkę creepypaste w której w nawiedzonym lesie czyhają potwory (wiem nic specjalnie oryginalnego) zbieramy zioła lecznicze dla naszej śmiertelnie chorej matki które rosną wyłącznie w tym lesie i tu mój problem się pojawia jako że chciałbym zrobić z niej moją pierwszą tanią lecz komercyjna grę (nie chodzi o to że nikt jej nie kupi bo jest masa takich darmowych więc wiem że pewnie nic z tego) ale jednak chciałbym spróbować na desurze , niestety nie chcę wpaść przez nią w kłopoty a boje się że jest za bardzo podobna do slendermana i tu się rodzi pytanie o prawa autorskie po czym poznać że nie przekroczyliśmy tej jakże ciężkiej linii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 nie wiem czy bym sie bal raczej slender tworca nie gonilby cie za to, heck, nawet nieoficjalna gra minecraft na ios nie byla scigana przez notcha a byla chamska kopia, wiec na lekko podobna gre nikt nie bedzie zwracal uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W najgorszym wypadku odwiedzi Cię sam Slenderman. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Straszne...Nie rozumiem czego bać się w slendermanie. Jeśli te potworki nie będą ala slender to nie powinno ci nic grozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 3 Lutego 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 a jakie prawa do slendermana ma kolo ktory zerznal "creepy"paste z jakiegostam konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 nawet nieoficjalna gra minecraft na ios nie byla scigana przez notcha a byla chamska kopia, wiec na lekko podobna gre nikt nie bedzie zwracal uwagi a jakie prawa do slendermana ma kolo ktory zerznal "creepy"paste z jakiegostam konkursu? sprzedaż gra =/= udział w konkursie czy darmowa podróbka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja obstawiam, że jedyne co się może stać, to brak sprzedaży w Ameryce i krajach opatentowanych, bo wydaje mi się, że się pozywa twórców oprogramowania za patenty, a nie za pomysł (sam pomysł to patent), a w Polsce i Europie (chyba całej) nie ma patentów na Software Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 boje się że jest za bardzo podobna do slendermana Najlepiej zapytac oto Van Antego Van Anty vs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi