karolo320 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Siemka. Będę teraz robił spam attack pytaniami, bo okazało się, że jestem głupi. Dałem temat tutaj, bo uważam problem za bardzo trudny, jak nie niemożliwy :) Otóż mam wrogów, którzy podążają drogą za pomocą mp_gridów. Przedstawię problem za pomocą obrazka, bo nie potrafię wyjaśniać: legenda - smutna buzia - jak jest teraz - szczęśliwa buzia - jak chciałbym, żeby było Nie potrafię nawet wymyślić, jak można to zrobić. Jestem bezsilny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jakiś algorytm na pathfinding. Nie zabierałem się nigdy za to (chyba trzeba zacząć :P) więc więcej nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 zmodyfikuj path, który ci mp_grid zwraca tą funkcją: path_set_kind(mpGridPath, 1); To ci wygładzi linie. Chyba o to ci chodziło tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dzięki, to mi wystarczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 11 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Jakiś algorytm na pathfinding. Nie zabierałem się nigdy za to (chyba trzeba zacząć :P) więc więcej nie pomogę. dobrze, że w ogóle w takim razie postujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 dobrze, że w ogóle w takim razie postujesz Podałem słowo kluczowe. (jeśli autor już szukał pod tym to przepraszam za posta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 11 Stycznia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Podałem słowo kluczowe. (jeśli autor już szukał pod tym to przepraszam za posta). No widzisz, nawet nie zrozumiałeś pytania autora tematu, pathfinding to on już ma, tylko wygładzenia mu brakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 W takim razie Podałem słowo kluczowe. (jeśli autor już szukał pod tym to przepraszam za posta). Pomyłki się czasem zdarzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi