I am Lord Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Przerywam pracę nad grą. Okazuje się że za dużo przy tym jest roboty. GM tutaj wcale nie przyspiesza kodzenia a wręcz przeciwnie, przez brak jakiego kolwiek wsparcia w 3D ze strony kolizji utrudnia prace. Moje ray castingi są wolne i na dłuższą metę by nie wystarczały, gdyby było więcej obiektów. Tutaj jest gra: http://www.mediafire.com/?g97p1c9pqot1p96 15MB A tutaj source: http://www.mediafire.com/?pbamq87m6aapi1u 12MB A, D - obrót W, S - na przód i w tył myszką się celuje i LPM strzela C - zmiana kamery F11 - unlock FPSów, F12 - debug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zbyt wiele tutaj nie ma, ale rundę GMDuel z pewnością z tym wygrasz. Sam czegoś takiego bym nie zrobił :P Fizyka statku bardzo mi się spodobała (to skakanie takie). Co do wydajności to na pentium D 2x2,8 ghz, geforce 7300 gt i win 8 pro x64 mam ~30 fps w porywach do 35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunflower Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Takie pytanie, jest tu coś jeszcze, czy tylko latanie nad terenem z fajnowatą ale na dłuższą metę niewystarczającą fizyką podskakiwania? ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Nic więcej nie ma chyba że chce ci się czekać na zmianę pory dnia. Ewentualnie naciśnij F11 i szybciej nadejdzie, no chyba że ci się tnie. U mnie jest 400 FPSów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi