Danielus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam. bawiłem sie dzisiaj surfacami i napotkałem mały problem a mianowicie czy istnieje możliwość zmiany punktu obrotu surfaca? Chodzi mi o to że jak rysuje np za pomocą draw_surface_ext i chce obrócić surface np o kąt 45 to zawsze dzieje sie to względęm lewego gornego rogu tego surfaca. Jak więc przestawić originy na surfacie? Do tej pory jedyne co wymyśliłem to aby zapisać to jako sprite, ale wolałbym coś prostszego jesli tylko istnieje jakies inne wyjście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 http://www.gmlscripts.com/script/draw_surface_center_rotate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dzieki działa :) innym polecam od razu http://www.gmlscripts.com/script/draw_surface_center_ext wszystkie parametry mozna nim modyfikowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak tylko bierz pod uwagę to ze ten rozszerzony skrypt działa wolniej. Więc jak potrzeby jest tylko obrót to rzecz jasna należy użyć tego mniejszego skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 No oczywiście, ale ja akurat potrzebowałem jeszcze skalowania. A po za tym jeszcze jakieś inne propozycje? To rozwiązanie jest bardzo dobre, ale raczej nie zadziała gdyby chciało sie to przenieść na HTML5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi