MisterWathu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Begin ClrScr; WriteLn('PROGRAM ON'); Delay(5000); Writeln('LOADING'); WriteLn; Writeln; WriteLn('klikni cos'); kliknicos1 := readkey; IF kliknicos1 = awaryjny THEN Begin repeat TextBackGround(Blue); ClrScr; TextColor(4); WriteLn('Tryb Awaryjny'); Delay(6000); Writeln('W tym trybie mozesz uzyc zaawansowanych fukcji'); Writeln('Jesli nie jestes upowazniony wylacz program !!!'); Writeln('Prosimy upewnic sie ze zapewniony jest ciagla energia'); Writeln('gdyz nagle wylaczenie komputera spowoduje uszkodzenie'); Writeln('danych'); Writeln; TextColor(15); Writeln('1.Zmien haslo'); Writeln('2.'); readln(menuawaryjne); IF (menuawaryjne = 1) THEN ClrScr; Writeln('wpisz nowe haslo '); Readln(nowehaslo); Assign(haslotxt, 'E\Pascal\haslotxt.txt'); Rewrite(haslotxt); Writeln(haslotxt, nowehaslo); close(haslotxt); Until menuawaryjne=00; End; End. Chodzi o to że po zmianie hasła wyskakuje błąd. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Więcej BEGIN i END dawaj bo kompilator może się pogubić. Poza tym Until menuawaryjne=00; jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterWathu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ale co trzeba poprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Jedno 0 nie dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Lechu mówisz poważnie? Mi się wydaje że pętla ma formę: "DO ... UNTIL", a nie "... UNTIL". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Jeśli to Pascal to powinno być repeat (kod) until. A kompilator nie może się pogubić, bo maszyna się nie myli :jezor: Klamry są dla nas jako ułatwienie, ale bez wcięć to nic nie jest ułatwieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Exit code 3 to brak ścieżki. Wydaje mi się że brakuje dwukropka przy literze dysku, unikaj ścieżek bezwzględnych tak w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterWathu Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Ok działa, ale są drobne bugi: (macie kod na górze) jak wpisuje nowe hasło one już się zapisuje ale gdy znowu powraca do menu awaryjnego i chcę wyjść i wpiszę 0 zapisuje się ponownie jako haslo. WYSYŁAM PROGRAM E-MAILEM I DAJĘ NA GMCLAN DO MOJEGO FOLDERU Pamiętajcie że żeby wejść do awaryjnego trzeba będzie kliknąć "/" NIE klikać jak nie będzie nic pisać czekajcie na komendę. P.S Trzeba mieć dysk E jak ktoś nie ma to zmienię kod. (Dzięki dla Makary155 iThreef) :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi