Easeful Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Czy to prawda, że nie powinno się robić pompek na piąstkach? Słyszałem, że to bardzo szkodzi stawom i później mogę mieć problemy z pisaniem czy graniem na gitarze. Dotychczas myślałem, że to właśnie je hartuje xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W ten sposób ćwiczysz przedramiona. I wydaje mi się że przy tym ćwiczeniu mięśnie się nie rozkurczają, a to skutkuje tym że nie rozwijają się równo. Młodzi ludzie za bardzo kombinują, zamiast robić zwyczajne pompki to wymyślają. :/ Sam jestem tego przykładem, bo robiłem takie wymyślne brzuszki że teraz nie jestem w stanie zgiąć się w pół, i zamiast 6-paka mam 4-pak. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja tam mam tylko jedną puszkę, więc nie narzekaj <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja zamiast kaloryfera mam bojler i nie płacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 ludzie też nie powinni palić papierosów a mimo to palą też masz problemy, derp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 ludzie też nie powinni palić papierosów a mimo to palą też masz problemy, derp Obvious mode on: Chcialbym przypomniec ze wiekszosc ludzi to idioci. Nie sugeruje ze palacze to idioci, po prostu ludzie to idioci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 ale jak osoba się pyta czy coś jej może być od robienia pompek na kostkach to niech się lepiej w ogóle za ćwiczenia nie bierze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nikas tu nie chodzi o to że coś może się stać, a o to że takie ćwiczenia mogą wyćwiczyć nieodpowiednie mięśnie i w tym wypadku uniemożliwić grę na gitarze. To tak samo jak z przytyciem do takiego poziomu że nie będzie można zobaczyć co się ma pod tym brzuchem. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Wiem, bo czytałem o robieniu pompek na kostkach. Jakby chciał to niech ćwiczy kilka lat to sobie naturalny kastet wyrobi. Po prostu jeśli chce to niech sobie ćwiczy na kostkach albo normalnie, przecież zawsze jest ryzyko przy ćwiczeniach że coś się może stać i to nie tylko przy jakichś tam pompeczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 No i dalej nie rozumiesz. :D Spróbuj zrobić kilka pompek na piąstkach i kilka normalnych. Zauważysz że pracują inne partie mięśni. Dlatego Easeful zadał to pytanie. Bo prawdopodobnie później się okaże że tak sobie łapy wyćwiczył że nie może grać. Jest jeszcze oczywiście kwestia tego że zwykłe pompki mogą zrobić to samo. Więc obaj możemy mieć rację. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 rozumiem, bo robię pompki i na kostkach i normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi