kryniak Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Cześć, mam taki problem. Nie mogę się połączyć z bazą danych MySQL: Moje oprogramowanie to: mysql Ver 12.22 Distrib 4.0.18, for Win95/Win98 (i32) PHP Version 4.3.6 BigApache. Nazwa serwera to localhost. Gdy się chcę połączyć z konsolą MySQL: E:\BigApache\mysql\bin>mysql to mi wyskakuje błąd: ERROR 1045: Access denied for user: 'ODBC@localhost' (Using password: NO) Nie wiem o co tu chodzi, nie mam żadnego ODBC. Nie wiem, co mam zrobić. Z góry dziękuje za pomoc :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ODBC w tym przypadku to nazwa użytkownika, ale ja nie korzystałem nigdy z konsoli mysql, zawsze używam phpmyadmina :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Skorzystaj z cmd. I wpisz mysql -u root (chyba że masz już stworzonego innego usera). Jeśli masz chaslo to usera wpisz mysql -u root -p . POZDRAWIAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Próbowałem, ten sam błąd EDIT: A przeinstaluję sobie całego Apacza, bo już nie mam cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zainstaluj krasnala! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Krasnala? Przecie gorzej się wybrać nie da ^^ . Lepiej oddzielnie zainstalować Apache, MySQL itp. Chociaż na Windows to cienko chodzi. Lepiej dla celów serwerowych zainstalować jakiegoś Linuksa, lub chociaż jakiegoś livecd odpalić (np. Slax Server Edition). Tam chodzi to dużo szybciej i mniej kłopotliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ja polecam XAMPP zamiast krasnala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi