Matthew Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 stworzenie sesji var sesname, playername; sesname = get_string("Podaj nazwe sesji","Gra"); playername = get_string("Podaj nazwe gracza","Player1"); mplay_session_create(sesname,2,playername); przyłączenie do sesji var sesname, playername; playername = get_string("Podaj nazwe gracza","Player1"); mplay_session_join(global.sesja,playername); szukanie sesji global.host = false; global.sessions = mplay_session_find(); pisanie znalezionych sesji var i; if (global.sessions > 0) { for (i = 0; i <= global.sessions; i += 1) { draw_text(0,i*16,mplay_session_name(i)); } } No i gdy naciskam Find (czyli szukanie sesji) i zrobiłem kilka sesji to nic nie pisze. Dlaczego tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Powinno działać :/ EDIT: JUŻ wiem!!!! Nie zaaplikowałeś mplay_init_tcpip(IP) Bez tego nie zadziala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 To dlaczego nie działa? NAPISZ "EDIT:" BO INNI POMYŚLĄ ŻE GADAM JAK GŁUPI!!! Zaraz sprawdzę... EDIT: Nadal nie działa :(((((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 bo to powinno być zaaplikowane przed tworzeniem sesji i przed przyłanczaniem się. stworzenie sesji var sesname, playername; sesname = get_string("Podaj nazwe sesji","Gra"); playername = get_string("Podaj nazwe gracza","Player1"); mplay_init_tcpip(get_string('IP hosta (servera):',mplay_ipaddress())); mplay_session_create(sesname,2,playername); przyłączenie do sesji var sesname, playername; playername = get_string("Podaj nazwe gracza","Player1"); mplay_init_tcpip(get_string('IP servera:',mplay_ipaddress())); mplay_session_join(global.sesja,playername); szukanie sesji global.host = false; mplay_init_tcpip(get_string('IP servera:',mplay_ipaddress())); global.sessions = mplay_session_find(); jak to nie zadziała to daj to co robisz mi na PW to ci to zrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Nie działa :( Tymon zrobił przykład ale nie wiem czemu mu działa a mi nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 to prześlij mi link do twojego projektu a ja ci to zrobie. Pewnie masz firewalla albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Sprawdź czy masz zainstalowany protokół IPX/SPX oraz TCP/IP na swoim komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Działa mi ale nie tak jak bym chciał. https://gmclan.org/up1096_11_Starwars.html Help plz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 spoko spoko, zrobcie z tego przyklad i dzieki wam wielu GMowiczow pojmie wkoncu mplay, będziemy wam wdzieczni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi