Utermiko Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Więc tak. Z głównego wątku tworzę wątek poboczny i wykonuje w nim jakieś operacje. W trakcie wykonywania wątku pobocznego muszę stworzyć nową formę i ją wyświetlić. No i po tym forma się zawiesza, bo nie jest stworzona z głównego wątku. Jest możliwe coś takiego? private void FuncjaWatku() { //operacje... NowaForma();//chce aby TYLKO to polecenie bylo wykonywane z watku glownego, a tu dalej leca operacje //operacje } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lipca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Hm, do tego można chyba użyć delegacji, ale szczerze powiedziawszy, to jest jeszcze poziom którego ja nie ogarnąłem... pamietam jednak, ze kiedys dwa dni się męczyłem własnie z pobieraniem pliku w wątku i aktualizacją progressbaru i własnie z wątku się tego nie dało zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Niestety nie działa. Metoda przypisana do delegata również wykonuje się w wątku. @EDIT Próbowałem też sposobu STĄD, ale również nie działa :( @EDIT 2 Co do tego pobierania pliku to spróbuj progresbar.Invoke(delegat_ktory_zwieksza_progressbar);//lub BeginInvoke http://stackoverflow.com/questions/229554/...egininvoke?rq=1 @EDIT 3 PROBLEM ROZWIĄZANY Invokowałem główną formę, i tam tworzę nową formę. private void MetodaWatku() { //operacje FormaGlowna.Invoke(delegat); //operacje } private void event_przypisany_do_delegata() { Forma f = new Forma(); f.Show(); } Dzięki za pomoc. Można zamknąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi