ALT Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Postanowiłem przepisać mojego rogalika pod c++, nie będę musiał bawić się ze spritami. I mam problem, nie wiem jak działa poruszanie się w rogaliku. W jaki sposób to działa? W taki że np.rysuje postać, a po kliku strzałki czyści ekran i rysuje postać z dodaną np. spacją obok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zainteresuj się Console z WinAPI: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/wi...3(v=vs.85).aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Funkcje, które mogą cie zainteresować: GetStdHandle SetConsoleCursorPosition SetConsoleTextAttribute ale warto rozejrzeć się też za innymi funkcjami. Co do sterowania to chyba wiesz, pod konsolę chyba najlepszy getch() z conio.h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Co do sterowania to chyba wiesz, pod konsolę chyba najlepszy getch() z conio.h Jeżeli zdecyduje się na WinAPI, GeyKeyState powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi