Flashek Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Patrz to mój kod : -mój kod jest wspaniały import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import javax.swing.JButton; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JLabel; import javax.swing.JTextField; public class GUI extends JFrame implements ActionListener { private JTextField tA, tB, tC, tWynik; private JLabel lA, lB, lC; private JButton bWyjście, bRozwiąż; public GUI() { setSize(400,400); setTitle("Rowziązywanie równania kwadratowego"); setLayout(null); lA = new JLabel("a", JLabel.RIGHT); lA.setBounds(0, 50, 30, 20); tA = new JTextField(); tA.setBounds(50, 50, 50, 20); tA.setToolTipText("Podaj współczynnik a"); lB = new JLabel("b", JLabel.RIGHT); lB.setBounds(100, 50, 30, 20); tB = new JTextField(); tB.setBounds(150, 50, 50, 20); tB.setToolTipText("Podaj współczynnik b"); lC = new JLabel("c", JLabel.RIGHT); lC.setBounds(200, 50, 30, 20); tC = new JTextField(); tC.setBounds(250, 50, 50, 20); tC.setToolTipText("Podaj współczynnik c"); add(tA); add(lA); add(tB); add(lB); add(tC); add(lC); bRozwiąż = new JButton("Rozwiąż równanie"); bRozwiąż.setBounds(50, 150, 200, 20); bRozwiąż.addActionListener(this); bWyjście = new JButton("Wyjście"); bWyjście.setBounds(50, 250, 200, 20); bWyjście.addActionListener(this); add(bRozwiąż); add(bWyjście); tWynik = new JTextField(); tWynik.setBounds(50, 200, 200, 20); add(tWynik); } public void actionPerformed(ActionEvent w) { Object źródło = w.getSource(); if (źródło==bWyjście); { dispose(); } else if (źródło==bRozwiąż); { } } public static void main(String[] args) { GUI app = new GUI(); app.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); app.setVisible(true); } } ale nie wiem mam już dość , gdzieś jest jakiś błąd i czepia się "else" i się wszystko wali -.- Robiłem to według poradnika : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Po if nie stawiamy ; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import javax.swing.JButton; import javax.swing.JFrame; import javax.swing.JLabel; import javax.swing.JTextField; public class GUI extends JFrame implements ActionListener { private JTextField tA, tB, tC, tWynik; private JLabel lA, lB, lC; private JButton bWyjście, bRozwiąż; public GUI() { setSize(400,400); setTitle("Rowziązywanie równania kwadratowego"); setLayout(null); lA = new JLabel("a", JLabel.RIGHT); lA.setBounds(0, 50, 30, 20); tA = new JTextField(); tA.setBounds(50, 50, 50, 20); tA.setToolTipText("Podaj współczynnik a"); lB = new JLabel("b", JLabel.RIGHT); lB.setBounds(100, 50, 30, 20); tB = new JTextField(); tB.setBounds(150, 50, 50, 20); tB.setToolTipText("Podaj współczynnik b"); lC = new JLabel("c", JLabel.RIGHT); lC.setBounds(200, 50, 30, 20); tC = new JTextField(); tC.setBounds(250, 50, 50, 20); tC.setToolTipText("Podaj współczynnik c"); add(tA); add(lA); add(tB); add(lB); add(tC); add(lC); bRozwiąż = new JButton("Rozwiąż równanie"); bRozwiąż.setBounds(50, 150, 200, 20); bRozwiąż.addActionListener(this); bWyjście = new JButton("Wyjście"); bWyjście.setBounds(50, 250, 200, 20); bWyjście.addActionListener(this); add(bRozwiąż); add(bWyjście); tWynik = new JTextField(); tWynik.setBounds(50, 200, 200, 20); add(tWynik); } public void actionPerformed(ActionEvent w) { Object źródło = w.getSource(); if (źródło==bWyjście) { dispose(); } else if (źródło==bRozwiąż) { } } public static void main(String[] args) { GUI app = new GUI(); app.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); app.setVisible(true); } } A tak na przyszłość to to forum ma specjalną kategorię dla aplikacji Web'owych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 dlaczego else masz puste...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Bardzo dziękuję. Dopiero zaczynam obsługiwać się tym i jeszcze dużo nie wiem. Apropo to nie jest to aplikacja Web-owa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Pomyliło mi się z JS. Ale problemy Javy wpisuj w inne języki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Zły dział. Cytując raport: "Po co po tygodniu wskrzeszać temat, pisząc nie na temat, do tego powtarzając to, co wcześniej było powiedziane?" Warn. Pozdrawiam, Pt Ale jeszcze by napisał po angielsku i co by było? Hę? HĘ? Po za tym widziałem już mnóstwo postów wskrzeszanych po dwóch latach, raportowałem i nic. Jak raport ode mnie to macie to w d***e ale jak na mnie to od razu zamordować. Wy mnie po prostu nie lubicie. :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Po co rypłeś te 2 metody w funkcji main? Ładniej to wygląda gdyby to było zdefiniowane w klasie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi