ediepl Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Boże człowieku weź kalkulator i sprawdź, wyjdzie to samo co w gm, i nie ma w tym nic dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Chyba mamy zwycięzcę w konkursie na najlepszego programistę GML 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Kurde mecze się już od 1 h i nadal pojawia mi się okienko nawet w tedy kiedy w pliku jest 1 GML ini_open( 'config.ini' ) ini_write_real('Upadate', 'wersja', 2); wersja1 = ini_read_real( 'Upadate', 'wersja', '1' ); wersja2 = ini_read_real( 'Upadate', 'wersja', '2' ); if ( wersja1 ) { show_message('eee'); }; ini_close(); Co mam zrobić żeby ten kod działał poprawnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Czytasz w ogóle jakie argumenty przyjmuje funkcja czy na chybił, trafił? Okienko się będzie pokazywało jeśli wersja1>0 a w tym kodzie cały czas wynosi 2. Ps: może odstaw gm'a i zacznij grać na flecie, czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tam coś łape bo jak jest 0 to nie ma czy coś takiego a jak jest 1 to w tedy coś jest albo działa. Próbowałem też tak 0.1 i 0.2 ale to też nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 GML if ( wersja1=2 ) { show_message('eee'); };//PO CO CI TU SREDNIK? ini_close(); Po co odczytujesz z pliku ini informację z tego samego klucza. 3 argument odpowiada za domyślną wartość(tzn. jeśli nie znajdzie klucza "wersja" to zwróci Ci to co tam wpisałeś. I do tego masz tam błąd bo wczytujesz real, a domyślna wartość jest stringiem) BTW. Zacznij może czytać arty/dokumentację, których jest pełno na gmclanie. Ja też czasem nie jestem pewny czegoś więc sięgam do dokumentacji a nie daje od razu pytanie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Po co odczytujesz z pliku ini informację z tego samego klucza. Bo robiłem testy dlatego tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi