Skocz do zawartości

Zablokowane Linki :DD


PolskiFrancuz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Edit2: Button i akcję kliknięcia umiem, aż tak głupi niejestem

Nad tym można polemizować.

 

Ja bym na twoim miejscu zaczął od nauki najważniejszego języka czyli j.Polskiego, a następnie coś trudniejszego, w jednym poście zrobiłeś 5 błędów :thumbsup: .

Ale koniec hate'owania i moim zdaniem należy zamknąć temat.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1>------ Build started: Project: Dark Orbit Quick Start, Configuration: Debug Win32 ------

1> Dark Orbit Quick Start.cpp

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'LONG' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'r'

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'r' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'NULL' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C2065: 'SW_SHOWNORMAL' : undeclared identifier

1>c:\documents and settings\fg\moje dokumenty\visual studio 2010\projects\dark orbit quick start\dark orbit quick start\Form1.h(93): error C3861: 'ShellExecute': identifier not found

========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

 

Ja mam inną wersje , ja mam MS V C++ E E , i umnie niema opcji standard .exe jak pisze w api, ale bez konsoli mam ten błąd wyrzej.

A co do zachowania przede wszytkim moda, brak słuw, na innym forum już byś przestał istnieć jako mod, ale cóż...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam inną wersje , ja mam MS V C++ E E , i umnie niema opcji standard .exe jak pisze w api, ale bez konsoli mam ten błąd wyrzej.

A co do zachowania przede wszytkim moda, brak słuw, na innym forum już byś przestał istnieć jako mod, ale cóż...

Skoro już mamy Tobie poświęcać swój czas i nerwy to mógłbyś skrócić nasze cierpienie i zarzucić kodem tegoż projektu, chyba że piszesz trojana do jakiejś gry mmo i nie chcesz się przyznać.

edit: dobra, żegnaj już

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A co do zachowania przede wszytkim moda

A ty byś dostał bana za ortografię, znowu 5 błędów.

 

A co do błędów:

syntax error : missing ';' before identifier 'r'

Zapomniałeś dać ";" w poprzedniej linii zapewne.

 

'NULL' : undeclared identifier

Zamiast NULL wpisz zero(0).

 

'ShellExecute': identifier not found

Nie ma takiej funkcji, sprawdź czy masz zainclude'owane wszystkie biblioteki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze nie zaczołem pisać bo potrzebuje tej informacji, to ma byc mały dodatek do gry, otwierać będzie mi linki odp za np zakup bron iitp, bez wchodzenie na stronke :DD

KOD Form-a:

#pragma once

namespace DarkOrbitQuickStart {

    using namespace System;
    using namespace System::ComponentModel;
    using namespace System::Collections;
    using namespace System::Windows::Forms;
    using namespace System::Data;
    using namespace System::Drawing;

    /// <summary>
    /// Summary for Form1
    /// </summary>
    public ref class Form1 : public System::Windows::Forms::Form
    {
    public:
        Form1(void)
        {
            InitializeComponent();
            //
            //TODO: Add the constructor code here
            //
        }

    protected:
        /// <summary>
        /// Clean up any resources being used.
        /// </summary>
        ~Form1()
        {
            if (components)
            {
                delete components;
            }
        }
    private: System::Windows::Forms::Button^  Wypo;






    protected: 

    private:
        /// <summary>
        /// Required designer variable.
        /// </summary>
        System::ComponentModel::Container ^components;

#pragma region Windows Form Designer generated code
        /// <summary>
        /// Required method for Designer support - do not modify
        /// the contents of this method with the code editor.
        /// </summary>
        void InitializeComponent(void)
        {
            this->Wypo = (gcnew System::Windows::Forms::Button());
            this->SuspendLayout();
            // 
            // Wypo
            // 
            this->Wypo->BackColor = System::Drawing::SystemColors::ActiveCaptionText;
            this->Wypo->Cursor = System::Windows::Forms::Cursors::Arrow;
            this->Wypo->ForeColor = System::Drawing::SystemColors::ControlText;
            this->Wypo->Location = System::Drawing::Point(12, 12);
            this->Wypo->Name = L"Wypo";
            this->Wypo->Size = System::Drawing::Size(160, 25);
            this->Wypo->TabIndex = 0;
            this->Wypo->Text = L"Wyposarzenie";
            this->Wypo->UseVisualStyleBackColor = false;
            this->Wypo->Click += gcnew System::EventHandler(this, &Form1::Wypo_Click);
            // 
            // Form1
            // 
            this->AutoScaleDimensions = System::Drawing::SizeF(6, 13);
            this->AutoScaleMode = System::Windows::Forms::AutoScaleMode::Font;
            this->BackColor = System::Drawing::SystemColors::ActiveBorder;
            this->ClientSize = System::Drawing::Size(184, 396);
            this->Controls->Add(this->Wypo);
            this->FormBorderStyle = System::Windows::Forms::FormBorderStyle::Fixed3D;
            this->MaximizeBox = false;
            this->MinimizeBox = false;
            this->Name = L"Form1";
            this->Text = L"DarkOrbit Quick Menu";
            this->ResumeLayout(false);

        }
#pragma endregion
    private: System::Void Wypo_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
             {
                LONG r = ShellExecute(NULL, "open", "http://www.microsoft.com", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL);
             }
    private: System::Void linkLabel1_LinkClicked(System::Object^  sender, System::Windows::Forms::LinkLabelLinkClickedEventArgs^  e) {
             }
    };
}

 

Do tymona:

Zalecenia netykiety[edytuj]

 

Dla grup i list dyskusyjnych są to:

zakaz pisania wulgaryzmów

zakaz spamowania (m.in. wysyłania niechcianych linków do stron)

zakaz wysyłania tzw. "łańcuszków szczęścia"

nakaz zapoznania się z wykazem FAQ przed zadaniem pytania

stosowanie się do reguł pisania obowiązujących w danej grupie (sposób kodowania polskich liter, zasad cytowania, możliwości wysyłania (lub nie) wiadomości formatowanych w HTML-u, możliwości dołączania (lub nie) plików binarnych, co zwykle jest szczegółowo opisane w FAQ danej grupy

zakaz nadmiernego cross-postowania czyli wysyłania e-maili lub postów do kilku grup naraz

zakaz wysyłania listów (e-maili) do wielu osób naraz z jawnymi adresami poczty elektronicznej (stosujemy kopię ukrytą)

zakaz pisania nie na temat (OT ? OffTopic)

zakaz pisania kilka razy z rzędu (szczególnie restrykcyjnie używany na forach posiadających funkcję edycji postu)

zakaz odpowiadania nad cytowanym fragmentem (topposting)

zakaz pisania wiadomości wielkimi literami

Dla usług interaktywnych (IRC, komunikatory, czaty, fora dyskusyjne na stronach WWW):

zakaz floodowania

nakaz zapoznania się z FAQ danego kanału/forum/czatu i przestrzeganie zawartych tam zasad szczegółowych

zakaz nagabywania osób, które sobie tego nie życzą

zasady dotyczące znaków diakrytycznych ? użytkownicy niektórych kanałów IRC nie życzą sobie używania polskich liter, natomiast na forach internetowych pisanie bez polskich znaków diakrytycznych bywa źle widziane; sprawy te regulowane są czasem przez lokalną netykietę lub FAQ, jak np. dla www.pl.irc[1])

zasady korzystania z różnych języków na kanałach wielonarodowościowych

zakaz ciągłego pisania wielkimi literami

zakaz pisania naprzemiennie wielkich i małych liter (tzw. nowomowa internetowa, poke-pismo)

nakaz używania emotikon z rozwagą (mają być dodatkiem do tekstu, a nie główną treścią)

w dyskusjach, zwłaszcza w Usenecie i na forach internetowych zwracamy się po nicku lub imieniu jeśli rozmówca wyraża na to zgodę. Nigdy samym nazwiskiem. Nie należy się obrażać, jeśli ktoś zwraca się do nas "per ty", a nie w formie grzecznościowej, i nie należy się obawiać używania takiej bezpośredniej formy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy okazji radzę czytać log z debugu, a nie bezsensownie wklejać go na forum.

(...)syntax error : missing ';' before identifier 'r'(...)

Nawet jak nie znasz wcale angielskiego, to jak wkleisz to do translatora, mimo tego że nie przetłumaczy tego poprawnie gramatycznie, to można się domyśleć o co chodzi.

Z Google Translate:

Błąd składniowy: brak ';' przed identyfikatorem 'r'
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...