PolskiFrancuz Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 napisał by mi ktoś taki przykład skryptu, aby tworzył nową czcionkę (a jak już istnieje odwoływał się do niej) o podanej wielkości. mp: _font_add_function(19); tworzy mi czcionke 19 (arial), i włącza ją a jeżeli już taka jest to odwołuje się doniej. (grunt żeby pisało mi podaną wielkością :D Wymyśliłem tylko że żeby czcionki się nieplątały nazwać je można według wielkości. np: jeżeli tworzymy czcionke 19 to bd nazwa "size19". Czyli chyba nazwa: GML 'size'+string(argument0); ale zmieńcie według uznania. Byle by pisało wybraną wielkością ariala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Gm ma funkcje do czcionek a zaczynają się one na....font, dla rozmiaru to byla chyba font_size albo font_set_size Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 o thx, a coś żeby z pliku otwierało plik graficzny i go rysowało ? Próbuje zrobić funkcje ale mi niewychodz... @e font_get_size((?)); Co wpisać jako arg bo niepisze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi