CrackGM Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (logo może być? :D) Tytuł: Bubble AdventureGatunek: logiczna(?), mini-gra.Opis: Gra fabuły nie posiada... jest to prosta mini-gra która polega na zbijaniu bąbelków. Wiadomo, że im więcej bąbelków naraz zostanie zbite, tym więcej punktów uzyskamy :) Aby zbić grupę bąbelków - wiadomo, najpierw wybieramy grupę, potem ponownie na nią klikamy aby zbić Gra nie jest jeszcze gotowa, poszukuję bugów i proszę o waszą pomoc w poszukiwaniach :) Jestem otwarty na wszelkie sugestie związane z grą.Download: https://gmclan.org/up7338_4_Bubble_Adventure_alpha_3.htmlRozmiar pliku: 1273KB w archiwum.Autorzy:Programowanie: CrackGMFabuła: ?Grafika: ripy z Bubble Bubble 2, tło - redbull82 z deviantartMuzyka: dźwięki z GMa Screeny:https://gmclan.org/uploader/7338/scr1.pnghttps://gmclan.org/uploader/7338/scr2.pnghttps://gmclan.org/uploader/7338/scr3.png -----------------alpha 2 5.04.2012: * zamieniono "teleport" bąbelek na płynne animacje * dodano ikonkę oraz logo przy ładowaniu -----------------Alpha 3 [09.04.2012] -dodano menu -dodano tabelę wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finn Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Fajnie, nawiązanie z mojej ulubionej gry z dzieciństwa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Gra ogólnie ładna :D Bugów nie znalazłem, ale mam propozycję, żeby zrobić jakąś tabelkę high score(nie to z gm'a :D) i najlepiej z wysyłaniem wyników na jakiś serwer jeśli by się dało :D A druga sprawa to żeby bąbelki nie tj. teleportowały się po zniszczeniu innych poniżej tylko żeby na dół powoli się przesuwały(taka animacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 https://gmclan.org/up7338_4_Bubble_Adventure_alpha2.html alpha 2: * zamieniono "teleport" bąbelek na płynne animacje * dodano ikonkę oraz logo przy ładowaniu Nad tabelką high scores z wysyłaniem (i przeglądaniem) wyników do internetu zaczynam pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 O! Teraz piękne :D Jeszcze tylko menu brakuje i high score :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finn Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jest bug, podczas spadania bubble'ów da się je zbijać co pozwala na lekkie czitowanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Jest bug, podczas spadania bubble'ów da się je zbijać co pozwala na lekkie czitowanie :D Da się, ale to nie wpływa na resztę bąbelków, ponieważ one spadają ale tylko tak...praktycznie :D bo teoretycznie one już są na dole (algorytm do przenoszenia bąbelków przerzuca ich pozycję od razu tam gdzie powinny być, reszta to jest kwestia bajeru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Alpha 3 [09.04.2012] Download: https://gmclan.org/up7338_4_Bubble_Adventure_alpha_3.html 1273KB -dodano menu -dodano tabelę wyników Gra jest już...w ostatniej fazie alpha? XD Teraz trzeba wyeliminować bugi (o ile jakieś jeszcze są ;>) Zrezygnowałem z pomysłu wyników w internecie.. nie mam bazy mysql ani dedyka na masterserver :/ może kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finn Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Yay, fajna ta gra ;3 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No teraz z menu i tabelą wyników dużo lepiej :D Bugów nie znalazłem. Proponowałbym jeszcze dodać do tabeli wyników czas grania. Btw. Jeśli można zapytać, to gdzie są zapisywane wyniki, w rejestrze? (pytam z ciekawości :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Yes sir ;) w rejestrze :D musze jeszcze zrobić szyfrowanie tych wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nie musisz, ja tam się boję w ogóle coś w rejestrze zmienić, żeby coś ważnego zrobić, to nikt się nie będzie bawił, żeby cheatować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 trolo, nie wiem co jest tak strasznego w bawieniu się rejestrem tak długo jak nie wpisujesz wszędzie byle czego nic nie zepsujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nie mam zamiaru cheatować bo po co ? :P Kurczę, muszę poszukać dokładniej bo nie mogę znaleźć tych kluczy w rejestrze :D @EDIT Poddaje się :P Musiałeś chyba zapisać to pod jakąś inną nazwą bo metodą znajdź nie udaje się ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Hah, nie kodowałem tych kluczy :D ale nie powiem jak je nazwałem ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finn Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 HA, znalazłem! Słabo ukryłeś :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No nie wiem czy słabo :P Szukałem opcją Znajdź, nie znalazło. Przeszukałem HKEY_CURRENT_USER/Software i HKEY_LOCAL_MACHINE/Software i nic nie znalazłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 HA, znalazłem! Słabo ukryłeś :3 brawo :P nie trudno to znaleźć.. w następnej wersji wyniki będą nie do ruszenia :D Szukam kogoś kto wymieniłby grafikę przycisków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi