Makary155 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Mam za zadanie napisać program, który wczyta plik csv(plik Exela, a raczej tekstowy z wartościami oddzielonymi średnikiem), pobierze zawartość czwartej kolumny i zawartość wrzuci do textBox1. Napisałem kod: private: System::Void button1_Click(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) { ifstream gur; char *cstr, *p; string path; ConvertString(textBox1->Text, path); string line, s1; statusbar->Text="Mielę plik..."; if (radioButton1 -> Checked == true) { gur.open(path+"/grk.csv"); //vector<string> so; while(!gur.eof()) { std::getline(gur, line); cstr = new char [line.size()+1]; strcpy (cstr, line.c_str()); p=strtok (cstr,";"); for(int i=0; i<3; i++) { p=strtok(NULL,";"); } listBox1->Items->Add(gcnew String(p)); line.clear(); delete cstr; } gur.close(); statusbar->Text="Zrobione"; } Jednak po naciśnięciu buttona do textboxa wczytuje się 5 razy pierwsza wartość(tak jakby nie przeskakiwała linijka niżej) i wywala błąd o przepełnieniu bufora. Gdzie jest błąd? PS. Wiem że kod jest wybitnie niewydajny i zły ale najpierw chcę żeby jakkolwiek wczytywał chociaż małe pliki, potem się optymalizacją będę zajmował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 A może wczytaj po prostu cały plik do char'a i w while ucinaj to co już przetworzyłeś? Trochę głupie i siłowe rozwiązanie, ale powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi