Gość sakuwbarakushow Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam, tworzę projekt windows forms aplication, dodałem sobie visualnie 3 panele jeden na siebie. Przełączam się między nimi w ten sposób: if (radioButton1->Checked == true) { panel1->Visible = false; panel2->Visible = true; panel3->Visible = false; panel4->Visible = false; } if (radioButton2->Checked == true) { panel1->Visible = true; panel2->Visible = false; panel3->Visible = false; panel4->Visible = false; } if (radioButton3->Checked == true) { panel1->Visible = false; panel2->Visible = false; panel3->Visible = false; panel4->Visible = true; } Problem mam taki iż Jak z radio buttona 1 przechodzę do radiobuttona 2, 3 to jest ok. Ale jak z radio buttona 3, 2 chcę przejść na radio button 2 lub 3 to nic się nie dzieje. Panel mi się nie wyświetla. Może wiecie co jest nie tak ? Sposób ułożenia paneli w RC chyba nie ma nic do rzeczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 a jakiś screen do pomocy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sakuwbarakushow Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 a jakiś screen do pomocy ? Jaki dokładnie screen ? Ja mogę podesłać nawet exeka do pomocy. Cały projekt i tak będzie OpenSource. zdjęcie główne z programu: http://imageshack.us/photo/my-images/140/94325229.png/ I jak ze start wybiorę : dane, szukaj - to jest ok działa ale jak z dane wybiorę szukaj to nie działa a jak z szukaj wybiorę dane to też nie działa nie otwiera panelu. A jak z dane,szukaj wybiorę start to działa. //Rozwiązane . Problem był taki że ja wszystkie ify wepchnąłem w metodę radiobutton1 ... a każdy button powinien być w osobnej metodzie radio i tak działa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi