kt1117 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam, potrzebuję zmienić jeden z plików na serwerze ftp serwera Minecrafta z poziomu str. internetowej. Postanowiłem więc wrzucić na tą stronę plik PHP, ale niestety nie wiem jak do tego pliku odwołać się z przeglądarki. E:Chyba tak się nie da, bo nie ma wgranego Apache na tym serwie. Hm. muszę wymyślić jak zmienić ten plik z innej str. internetowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Po pierwsze musi on mieć chmod 777, czyli każdy mógłby ten plik edytować. Nie wiem czy to jest możliwe z poziomu HTTP albo pokmiń coś file_open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Możesz to zrobić z innego serwera, poszukaj o funkcjach fsockopen, fwrite, fgets. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jeżeli masz serwer na bukkicie to jest taka możliwość dogrania do niego moda który uruchamia apache i stawia stronę na jakimś porcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Mi wystarczy możliwość zmiany treści pliku z banami, ale nie może być tak, że każdy ma dostęp do tego pliku. Najlepiej, żebym musiał podać login i hasło do ftp serwa w kodzie i wtedy pozwoliło by na modyfikację pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Skorzystaj z http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 To nic nie da, nie mam tam Apache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jeżeli masz serwer na bukkicie to jest taka możliwość dogrania do niego moda który uruchamia apache i stawia stronę na jakimś porcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Aha, to dzięki, pogadam z kolegami czy się zgodzą na nowego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 #Refresh Wie ktoś może, jaki to mod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 10s w google: http://dev.bukkit.org/server-mods/bukkithttpd/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dobra, ni dam rady chyba tego tak zrobić. Wybiorę drogę na skróty czyli 777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi