taxi_driver Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Widze ze produkuje najwiecej pytan ;/ Staram sie jednak wpierw korzystac z dokumentacj, a dopiero później pytam was. No wiec, staram sie utworzyc dowolny plik ini, czyli: - w create pisze ini_open("nowy_plik") lub tez ini_open("nowy_plik.ini") Wg dokumentacji poniewaz nie mam tego pliku w folderze z gra, powinien sie tam utworzyc automatycznie... niestety nic sie nie dzieje. ini_open(nazwa) - Wczytuje plik ini. Plik musi być w tym samym folderze co gra, a jeżeli go nie ma, tworzy go. Co robię źle? // //EDIT Ha, znalazlem. Mamy po prostu bład w dokumentacji. Powinno byc tak: The INI file must be stored in the same folder as the game! If the INI file does not exist in the game directory and the ini_write_string() or ini_write_real() functions are subsequently used, then the file is created with the file name given in this function. yoyogames wiki Czyli dopiero uzycie ini_write_string() lub ini_write_real() tworzy plik, jesli go nie było wczesniej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 musisz jeszcze zamknąć plik by się pojawił ini_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 heh temat nizej edie zapodal kod z tworzeniem pliku ini mogles zerknac :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mało tego, ja tego właśnie potrzebowałem do zapisywania tabeli wyników :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi