Shil Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mam pytanie, czy zna ktoś program, w którym łatwo by się animowały włosy? Jeśli mam włosy stworzone z 20 cieniowanych pasm i przy ruchu chcę by falowały, to każde pasmo muszę rysować od nowa, a to bez sensu jak animacja ma kilka, kilkanaście klatek. Może jest jakiś program, lub super tutek do PSa, gdzie włosy można umieścić jako jakby teksturę w figurze płaskiej, która jest kształtem włosów, a modelowanie kształtu da odpowiednio wymodelowanie wszystkich pasemek... Edit: to pójdzie w Inkscape? nie mogę znaleźć dobrego tutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 4 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 może skeleton? Tam ustawiasz jakby "kość" z punktu x do punktu y, nakładasz na nią teksturę i możesz dowolnie odbracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Anime Studio,tutek mam w sygnie,jeśli masz z czymś problem gadu mam w profilu,pozdrawiam;) ps: 100x lepsze od skeletona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Anime Studio,tutek mam w sygnie,jeśli masz z czymś problem gadu mam w profilu,pozdrawiam;) ps: 100x lepsze od skeletona Zasysam i testuję. Zwłaszcza do włosów - bo nie chodzi tylko o obrót, ale i o zmianę kształtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi