Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no witajcie wszystkie kuce ! muszę postawić system na laptopie bo jest już ogromny burdel, tylko problem w tym, że nie pamiętam jak to się robi... mam laptopa lenovo idea pad Y530 i system vista, który jest podobno na jakiejś ukrytej partycji ( nie dostałem go na płycie ) nawet nie wiem czy ją mam lol a więc: jak postawić system co? a, chcę mieć tą vistę gównianą, bo hurr durr oryginalna więc instalacja pirackiego systemu z płytki nie wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 26 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 AHAHoho dawno czegos takiego nie slyszalem pewno sie dales zrobic w bambuko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no chyba jednak nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 26 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no wiec jak sobie np. otworzysz windowsa deamon toolsem to troche tam sie cos zrobi i po resecie bedzie juz normalna instalacja. 3 laptopy widzialem przy pierwszym uruchomieniu i wygladalo to zawsze tak samo, tj. tak jak po tym resecie. Smialo, szukaj tej partycji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Podobno gdzieś się w Boot Biosie ustawia, albo w samym biosie. Podobno (ale to jak potwierdzisz) wystarczy wykasować wszystkie partycje systemowe Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no wiec jak sobie np. otworzysz windowsa deamon toolsem to troche tam sie cos zrobi i po resecie bedzie juz normalna instalacja. 3 laptopy widzialem przy pierwszym uruchomieniu i wygladalo to zawsze tak samo, tj. tak jak po tym resecie. Smialo, szukaj tej partycji! i wszystko jasne! Podobno gdzieś się w Boot Biosie ustawia, albo w samym biosie. Podobno (ale to jak potwierdzisz) wystarczy wykasować wszystkie partycje systemowe ooo, coś mi świta, że robiłem to przy włączaniu lapka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Przypuszczam, że przy odpalaniu systemu powinna się pojawić jakaś możliwość, że po wciśnięciu jakiego F1 czy innego FX przejdzie Ci do partycji Recovery. Tak jest na moim Samsungu i przypuszczam, że prawie wszedzie gdzie systemu nie dają na płytce. Chyba, że ją przypadkiem kieydś usunąłeś tak jak np. mój znajomy kiedy instalował mi 3 lata temu Ubuntu. I mam problem, bo nie mogę sobie Windowsa na nowo postawić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 no mam to całe recovery nawet taki przycisk specjalny na lapku, ale jak klikam np. teraz to kij nie odpala się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 e, ja się coś bawiłem z tymi partycjami ( zmieniałem ich wielkości ) i podobno po tym one key już nie działa halp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja bym odpalił linuksa na lajwcedeku lub pendrivie i użył GParted do formatu. Musiałem tak robić gdy po instalacji ubuntu już nie dało się windy zainstalować bo grub przeszkadzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 e, ja się coś bawiłem z tymi partycjami ( zmieniałem ich wielkości ) i podobno po tym one key już nie działa halp Bo pewnie nadpisałeś program rozruchowy w MBR. Przyjmij moje najszczersze gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 By odzyskać mbr musisz uruchomić jakiegoś linuxa z takowym programem do przywracania. Polecam centrum ratunkowe cda ale wątpię czy byś go znalazł na necie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Możesz poprosić w serwisie żeby Ci tę partycję na nowo wsadzili. Tylko, że mi na przykłąd krzyknęli 180zł więc stwierdziłem, że nie potrzebuje tak bardzo stawiać Windowsa na nowo jak i tak zwykle Ubuntu uzywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 By odzyskać mbr musisz uruchomić jakiegoś linuxa z takowym programem do przywracania. Polecam centrum ratunkowe cda ale wątpię czy byś go znalazł na necie :) Ale w tym sęk, że MBR od producenta laptopa różni się od tego od Windowsa. Nawet pomimo tego nie będzie on mógł włączyć recovery mode. Ja zanim zainstalowałem Linuksa, zrobiłem sobie kopię zapasową całego MBR i zrzut tablicy partycji z programu fdisk na wypadek, gdybym chciał wrócić do windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ja zanim zainstalowałem Linuksa, zrobiłem sobie kopię zapasową całego MBR i zrzut tablicy partycji z programu fdisk na wypadek, gdybym chciał wrócić do windowsa. Jaki jest problem żebyś miał oba jednocześnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramur Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Jaki jest problem żebyś miał oba jednocześnie? Windows 7 Starter jest mi zupełnie niepotrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 a w dupie mam linuksa, mój kuc jest na to za krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 mój kuc jest na to za krótki Dziwne określenie na Penisa Anyway - jeśli masz klucz (naklejkę) i chyba książeczkę to możesz pobrać Windowsa z neta [tylko musisz udowodnić, że legalny], to chyba jedyne sensowne rozwiązanie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Dziwne określenie na Penisa napisałbym losowe xD ale uznasz, że to był dobry żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Odpal windows z płyty, przejdź do konsoli odzyskiwania systemu i uruchom 'fixmbr'. W 70% przypadków pomaga, jeśli nie to tak jak zaproponowałem, GParted i format Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 ale ja właśnie nie mam płyty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Wal Win$hit odpal linuxa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 no witajcie wszystkie kuce ! a w dupie mam linuksa, mój kuc jest na to za krótki Dziwne określenie na Penisa Masz jutro gnojenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 O fuck, idę się powiesić na moim penisie kucu W każdym razie zadzwoń do serwisu, może mogą oni wgrać nowego Windowsa? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 A jak nie, to ściągnij skądś identycznego Windowsa do jakiego masz klucz (byle nie była żadna scrackowana wersja) i jak będzie chciało żebyś podał klucz, to zamiast pirackiego, podaj ten co masz na nalepce i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi