Mokrad Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Chodzi mi glownie o to ze jak skacze to muzyka w tle sie wylacza. Ja kto zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Użyć DLLa obsługującego dźwięki. Pewnie używasz dźwięków w formacie MP3. A te mogą być bez rozszerzeń używane pojedynczo. Możesz również przekonwertować dźwięk do innego formatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 W wma pojdą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 z dzwiekiem to jest lekka dupa w gm. Metoda prob i bledow wypracowalem ze nalezy je scisle kontrolowac. Jesli masz puscic kolejny, to nie licz ze poprzedni juz przebrzmial tylko zabezpiecz sie GML sound_isplaying() ja doszedlem do najwygodniejszej dla mnie konstrukcji GML if !sound_isplaying(jakis dzwiek) then sound_play(jakis inny dzwiek) czyli jezeli jedno juz nie gra to moze zaczac grac cos nowego. Byc moze ten dll co napisal Uzjel poprawia wygode uzywania dzwiekow, jednak ja go nie mam. //edit a wogole najlepiej to po prostu wyłączaj dzwieki sam, gdy masz puscic kolejny dzwiek. GML sound_stop(dzwiek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Poradzilem sobie z wma. Wma wystarczy :D. taxi_driver - thx za chęci pomocy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Spoko. Też sie ucze. Siedze cały czas w dokumentacji:) Komputer nie był zamykany juz chyba tydzien bo mam tyle stron pootwieranych z yoyo i gmclanu ze boje sie ze sie pogubie. Ale 2 dni temu zauwazylem ze juz wiecej stron zamykam niz otwieram.. czyli idzie w dobrym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi