Pieter Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Daje tutaj link do 1/10 mojego programu do robienia userbarów. Powiedzcie jak sie zapowiada, co można dodać, co zmienić i wasze opinie. Klawiszologia: 1 - dodanie obrazka CTRL - restart programu SPACJA - zapisz userbar do pliku temp.bmp w katalogu programu DOWNLOAD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Nie najgorszy ! Zrób możliwość dawania swoich obrazków albo chociaż textu ! Ale poza tym jest nawet fajny ! 5+/10 @edit : Zapowiada się ciekawie ... tylko zrób możliwośc pisania textu i wstawiania swoich obrazków to bedzie CoOoL ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 To jest dopiero 1/10 tego programu a dodawanie obrazków już jest i wywołujesz je klawiszem 1. Mam zamiar dodać najróżniejsze efekty teksu i obrazków... oraz więcej ale o tym puźniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Hmm nie rozumiem po co robic taki program skoro sa gimpy czy np. photo filtre. aha ub zapisuje sie w foramcie gif albo png a nie w bitmapie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 aha ub zapisuje sie w foramcie gif albo png a nie w bitmapie smile2.gif GM bez DLLi nie potrafi zapisać do innych formatów niż BMP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 hehe to moze w wersji 10/10 naprawi ten bledzik xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordOfTheString Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Programik fajny ale kto bedzie z tego kozystal skoro mamy jak napisano wyzej Gimpa itp... chyba ze byś go uproscil tak zeby byl dla noobów którzy nie poradza sobie z Gimpem, photoshopem itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Nie tylko gimp'a, bo już przecież jaklub też w GM zrobił userbar maker'a, no i zapodał jeszcze inny gm'owy progs do tego, ale zagraniczny: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...&hl=userbar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 na gm.nl takich programow jest od groma, no ale przeciez nie chodzi o to czy ktos bedzie z tego korzystal (bo i tak pewnie nie bedzie) tylko o nabyte doswiadczenie podczas robienia takich malych aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 W takm razie do czego przyda ci sie doswiadczenie z robienia userbar makerow, skoro i tak nigdy nikt ich nie bedzie wykorzystywal. P.S quetzcalol czy jak tam, czy ty czasem nie piszesz rowniez na www.mmorpg.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 1. Nie jest ukonczony to tylko tak na spróbowanie dałem. 2. ... 3. FUCK! od nowa: 1. Nie jest ukonczony to tylko tak na spróbowanie dałem. 2. zrobiłem programik który posłurzy mi do zapisywania w formacie PNG. 3. Czego się czepiacie??? Zawsze jest tak że jak zrobie fajną gre to działa ona tylko u mnie (Team War Zone (MMO)) i daje sobie z tym spokuj a kiedy nachodzi mnie chęć na zrobienie czegoś porządnego co miało by przyszłość to wy musicie to obalić no nie mam słów do was ale wiecie co? Tak zrobie ten program dokończe go (dalej nie napisze bo mnie wyśmiejecie :P)... To bedzie coś do robienia userbarów na szybko ale ładnie z dużą gammą effektów tekstowych i obrazkowych. Gradiendy, blendingi, cienie, glow, blur, stroke i wiele wiele innych może w przyszłości dodam też możliwość obracania obrazków w 3D i pisania tekstu 3D... Tak to będzie coś :) P.S. Aha no i co najważniejsze możliwość pisania włanych pluginów w GML :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 W takm razie do czego przyda ci sie doswiadczenie z robienia userbar makerow, skoro i tak nigdy nikt ich nie bedzie wykorzystywal. P.S quetzcalol czy jak tam, czy ty czasem nie piszesz rowniez na www.mmorpg.pl? no chyba jak piszesz program to zdobywasz jakies doswiadczenie w programowaniu ktore moze sie przydac w innych programach, to co sie nauczy teraz moze pozniej wykorzystac w innym projekcie PS tak, pisze na mmorpg.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 W takm razie do czego przyda ci sie doswiadczenie z robienia userbar makerow, skoro i tak nigdy nikt ich nie bedzie wykorzystywal. Tworząc program do Userbarów, uczy się robić efekty graficzne, co może mu sie przydać, przy robieniu gier z efektami graficznymi :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Możecie już podziwiać pierwszy screen mojego programu. Jesze dużo mu brakuje ale powiedzcie co o tym myślicie: Tamta stara wersja to nie wypał teraz przebudowywuje wszystko od początku. Nie udostępniam jej ponieważ nie ukończyłem jeszcze konfiguracji w takim stopniu jak w poprzedniej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nawet niezłe, zobaczymy co z tego będzie. :greedy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Myślę, że obszar się troche zapełni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No oczywiście hehe. I co o tej wersji myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No oczywiście hehe. I co o tej wersji myślicie? Że nie piszemy Exportuj tylko Eksportuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Lol dzięks za poprawke :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi