dyzmek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam otóż mam problem , zrobiłem sobie postać osobno i reke osobno i pocisk tworzy sie z miejsce zlaczenia kosci reki z ramieniem nie zmienie tego poniewaz reka musi byc przyczepiona do gracza tam gdzie ramie co zorbic by strzelalo z pistoletu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Użyj lengthdir'ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 jak gdzie to wpisac ? mogl bys zrobic dla mnie jakis przykladzik badz dokladnie napsac co gdzie i jak ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Jesteś albo głupi albo leniwy, ten temat był poryszany na forum milion razy, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 CHOLERA NIE WYTRZYMAM JUZ TYCH TEMATOW O STRZELANIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! było już ich 1000, ostatni był całe 4 dni temu. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=27865 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 mam ten kod instance_create(x+lengthdir_x(22,direction+22),y+lengthdir_y(18,direction-15),obj_pocisk) nie znam sie na tych lengthdirach zaraz podesle sprita reki z bronia i prosze powiedzcie. gdzie wpisac ten kod ? w create pocisku ? i przerobcie mi kod tak by pasowal dziekuje za pomoc sprita juz daje. prosze oto reka bohatera https://gmclan.org/up6167_6_Reka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 instance_create(x+lengthdir_x(odleglosc_od_origina sprita do lufy,direction od origina sptita do lufy),y+lengthdir_y(odleglosc_od_origina sprita do lufy,direction od origina sptita do lufy),pocisk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Na oko to dłgość całej ręki, direction to dir ręki minus około 2 stopnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 wszedłem w obrazek ręki i dałem na lufe i współżędne pokazują 55,1 i co z tym zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 lengthdir_x(55,direction-3) dla len y będzie takie samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 okey dalem ten kod u gracza lengthdir_x(55,direction-3) i lengthdir_y(55,direction-3) ten kod jest razem z kodem tworzenia pocisku gracza przy nacisnieciu lewego klawisza myszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 eeeeepic facepalm. Ten kod jest na tworzenie pocisku... instance_create(x+lengthdir_x(55,direction-3),y+lengthdir_y(55,direction-3),pocisk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 okey dalem ten kod u gracza lengthdir_x(55,direction-3) i lengthdir_y(55,direction-3) ten kod jest razem z kodem tworzenia pocisku gracza przy nacisnieciu lewego klawisza myszy. Poczytaj jak działają lengthdir'y, bo chyba nie rozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 uzylem tego kodu i wpisalem wspolzedne takie jak trzeba dalej nie leci z pistoletu tylko jeszcze gorzej z nog i roznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 daj projekt, to ci zrobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 prosze bardzo przerob mi to bo , juz mnie strzela :-) https://gmclan.org/up6167_12_przekleci_nazwa_robocza.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 https://gmclan.org/up7221_12_przekleci_nazwa_robocza.html nie podales origina, mowilem, ze od origina do lufy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 a co to ten origin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 na spricie ustawiasz origin, x i y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 ok dzieki za pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi