Camorra Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witaj, ostatnio zacząłem tworzyć projekt gry coś na wzór platformowej czyli 2D ale nie mam pojęcia jak zrobić HUD taki który ciągle podąża za graczem na ekranie. I czy zna ktoś może przykład lub stronę gdzie zdobędę jakieś informacje jak to zrobić. Najlepiej z przykładem i jednym przedmiotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 x = view_xview[0] (czy jakoś tak) i to samo z y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camorra Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 To znam tylko nie wiem jak zrobić że przedmiot po zetknięciu się z graczem pojawia się w takim jak by "Inwentory" coś jak w Minecraft, Terraria, Diablo i inne gry. W okienku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha_i Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 W przykładach jest już trochę różnego wyglądu takich EQ. przykład1 przykład2 przykład3 PS. funkcja szukaj w "pytaniach podstawowych" nie boli. E: InVentory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camorra Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzięki użyje ostatni i środkowy przykład bo takie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolskiFrancuz Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 1 post ci odpowiedział GML x = view_xview[0] y = view_xview[0] potem chcesz w (przenieść) górnym prawym rogu to robisz: GML obiekt.x=16; obiekt.y=16; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi