karolo320 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Siemano! Otóż mam problem. Mam sobie grę i chciałem jej trochę 'obciąć' widok. To ustawiam w zakładce view->view in room W=320, H=240 i teraz jak porusze viewem o 1px, to np. jak obiekt ma sprita kwadrata 32x32px z 1px-ową otoczką to jedna "kreska'' otoczkowa się pogrubi i będzie miała 2px. Jest na to jakiś sposób, robię coś źle, czy to wada GMa? Jesli nie rozumiecie, obrazek: :P 1. view_xview=0 2.view_xview=1 jpg trochę zepsuło efekt, ale widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 zaokrąglij pozycję wyświetlania sprajta i viewa też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 jak zaokrąglić? ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 pozycję viewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 nadal nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 nie umiesz zaokrąglać zmiennych? HINT: x i y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 ok, zaraz spawdze. Nie zrozumiałem Cie. E: tak ogólnie to ani view, ani x objektu nigdy nie mialy przecinków ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 sprawdź draw. poza tym, jeśli obszar viewa w roomie jest mniejszy od obszaru wyświetlania, będziesz miał takie problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Zamiast 320 i 240 bierz 321 i 241 - mnie to pomaga : o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 sprawdze i w edicie dam, czy podziałało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi