Sminer Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witajcie! Mam pytanie odnoscie view. W step obiektu mam wpisane GML x = view_xview + 50 y = view_yview + 50 Problem tkwi w tym ze jak np: ide ludzikiem w prawo i zmiania mi sie plansza (ta czesc planszy ktora byla poza obecnym view, nie wiem jak to nazwac) to w na planszy ten obiekt mi idzie w lewo, a jak sie zatrzymuje to wraca na miejsce w ktorym powinien stac. Jezeli cos jest niezrozumiale prosze pisac ! Dziekuje za odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Daj to do end step Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Daj to do end step Nie ma efektu zadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 To do begina ostatecznie draw. Jak i to nie pomaga to najwidoczniej nie zrozumiałem pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Oto przyklad http://www.megaupload.com/?d=DN35JPUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 No więc, któreś z powyższych zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 ewentualnie możesz dać draw_sprite(oczywiście w drawie) jeżeli nie będzie trzeba na to klikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Dziekuje, po wiekszym sprawdzeniu wszystkich opcji zauwazylem ze dobrze to wychodzi z Draw. EDIT : Jednak zrobie to ze wszystkimi objectami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi