m97 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam, mam następujący problem mam rozlewającą się wodę (wiem, że kiedyś o tym pisałem) i warunek, który sprawdza czy obok wody jest wolne miejsce. Prędkość pokoju wynosi 30 a ja bym chciał aby ten warunek był sprawdzany 5 razy na sekundę bez zmiany prędkości pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 GML (create) alarm[0]=room_speed/5; GML (alarm0) //kod na sprawdzanie rozlewania wody :P alarm[0] = room_speed/5; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 //create alarm[0]=room_speed/5; //alarm 0 warunek na rozlewanie sie wody alarm[0] = room_speed/5; ahh, drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ewentualnie możesz zrobić zmienną globalną global.time i co step zwiększać jej wartość o 1. Wtedy kod wyglądałby tak: Step GML if(global.time mod 5) {/*kod*/} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 To działa? Nigdy bym nie przypuszczał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Pewnie. Dzięki temu można zrobić mnóstwo zapętlonych alarmów używając jednej zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi