Makary155 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Przyszła pora aby kupic sobie jakiś przenośny komputer. Przeglądając oferty w sklepach z komputerami nastknąłem się na ASUS K53BY-SX057V Proszę o opinie czy model jest warty kupna, ewentualnie doradzić inny. Mój budźet na ten cel to 2000zł, ale chciałbym wydać jak najmniej a mieć przyzwoity sprzęt. Na allegro znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/asus-k53by-15-6-4gb-500g...1857915113.html Nowy, z gwarancją i tani, nie wiem co o tym sądzić. Przeznaczenie komputera: głównie praca i nie aż tak nowe gry. P.S. wiem że bez systemu - ale mam dostać windę od uczelni za free, więc wszystko mi jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 http://www.ceneo.pl/;szukaj-Netbook Wybieraj, przecież twój przyszły komputer ma służyć tylko do włączania i wyłączania, to może coś oryginalnego? Fervi PS. Dobra, wystarczy ci Netbook z tego co napisałeś, dobrze trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Netbook jest za słaby do jakichkolwiek gier. Chcę normalny laptop który mi posłuży kilka lat i nie będzie jakoś bardzo przestarzały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Aż taki słaby to on nie jest (chyba, że jakiś niszowy). Z tego co wiem, to Asus siada średnio po 3 latach. Podobno wytrzymałe są Dell'e Fervi PS. Jakiej pracy? Jakich gier? Pracujesz w Paint'cie i rozkoszujesz się pasjansem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Nie. Pracuję na quancie i dev c++ a lubię sobie pograć w chociażby Painkillera czy Drakensanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Dołóż z 160 zł i kup http://allegro.pl/acer-5750g-4x3-0ghz-8gb-...1855854560.html ja niedawno zakupiłem i jestem zadowolony, wszystko śmiga fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Wadą w rozwiązaniu Akarius'a jest ten Turbobuster, który ma jedną wadę - Włącza się na pół godziny (kto to w ogóle zatwierdził?!). No i na dysk można ponarzekać Ogólnie Laptop wygląda ciekawie ;) Chociaż podobno Asusy i Acery to jeden wielki ... Przypuszczam, że laptop za 1000zł by ci styknął. Problem w tym, że niektórzy są głupi, bo kupują laptopa za powiedzmy 3000zł, potrzebują sprzęt za 1000zł, a taki laptop tyle prądu żre, że cały czas trzeba dosypywać węgla :> Fervi OFC. Jeśli będziesz korzystał z całej mocy laptopa - bierz go, jednak zazwyczaj mało osób używa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Taki mam zamiar, jeśli gra Prototype ruszy osiągając akceptowalne 30fps (a przy tych bebechach asusa z pierwszego posta powinna). Dodatkowo dorwałem do blendera renderer czasu rzeczywistego LuxRender przy który procek ładnie się poci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi