Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Witajcie. Napisalem skrypt w ktorym jest pokazane co trzea zrobic by skoczyc, ale nie wiem jak zrobic by zmienilo sprite'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brox Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 sprite_index = spr_skok - o to Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 A daj od razu kod na i skok i zmiana sprite'a. Jakbys mogl to tez na poruszanie w lewo i prawo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 A mógłbyś użyć opcji szukać, mogę dać sobie odciąć rękę że było już to na forum. EDIT: A na poruszanie się jest w FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 a jak mam co takiego: GML if(place_free(x, y+1, )) //W powietrzu { to co zrobic bo kodu nie chce usuwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jak chcesz coś zrobić to najlepiej zajrzyj do dokumentacji bo bez sensu jest kopiowanie kodu nie wiedząc do czego służy, atwg to naucz się formułować pytania bo nie wiadomo o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Ej jest zeby sie poruszalo i wgl, ale nie zeby podczas poruszania sie zmienil sprite!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Wystarczy dodać to co napisał Brox. Kapitanie Oczywistość wzywamy Cię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Wiem! Ale to zeby sprite sie zmienil. I gdzie to dac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 GML if(place_free(x, y+1, )) //W powietrzu { sprite_index = spr_skok } Kapitan oczywistość znowu uratował świat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jest! Poszlo! Dzieki EdiePL Do zamkniecia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Temat można zamknąć samemu, na dole po lewej masz taką opcje, a obok przycisku ,,Idź" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi