kryniak Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zrobiłem skrypt: Random 2. Jego budowa jest bardzo prosta. Wywołuje się go z dwoma argumentami Pierwszy argument oznacza od jakiej liczby ma zaczynać losowanie Drugi argument oznacza do jakiej liczby ma kończyć losowanie. Skrypt random2: return (argument[0]+random(argument[1])) Używanie: random2(4,9) da w wyniku liczbę losową od 4 do 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Hmm, ale po co taki skrypt, skoro można napisać po prostu random(5)+1 :) Poza tym, gdzieś był temt, do którego wrzucało się swoje skrypty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam Po pierwsze po co to komu skoro Dark Maximal ma racje Po drógie to nie da wyniku od 4 do 9, tylko do 4 do 13. A żeby dawało wynik od 4 do 9 powinno wyglądać co najmniej tak: return (argument[0]+random(argument[1]-argument[0])) Tak więc nie pisz czegoś, czego nie jesteś pewien że działa lub wprowadza w błąd :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 a nie lepiej wpisać 4+random(5)? już ,masz losowanie od 4 do 9... Edit. Sorry nie sczaiłem tematu i napisałem pierdołe ;p skasujcie tego posta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi