Prodayle Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 niedawno (no dobra, dawno...) dostalem w swoje lapska nowy komputer z windowsem 7. Od kilku dni bawie sie game makerem. A teraz problem: Wiekszość gier (.exe oczywiście) napisanych w game makerze, czy to gry z konkursów czy z działu pełne wersje gier, nie chodzą. tzn pojawia się proces danej gry w menadżerze zadań, ale nic więcej, żadne okienka, kompletnie nic (nawet po godzinie czekania). Kombinowalem juz z trybami zgodnosci, odpalaniem jako administrator, uruchamianiem 256 kolorach, nic nie dziala... no i zostaje mi tylko zabić proces... Co mam zrobić żeby to wszystko chodziło? tak bardzo chcialbym pograć w gry z game-makera, które nie są ptylko przykładami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zostały napisane w starszych wersjach GMa zapewne :) . Używaj albo odpowiedniego konwertera, albo pisz swoje programy w GMie nowszym niż 6.1. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Doczytałeś??? "z działu pełne wersje gier" a nie jego gry. ja też tak mam(win 7). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Mi nie działały niektóre gry na Viście, ale wtedy ten konwerter pomagał: http://wiki.yoyogames.com/index.php/Making...r_Windows_Vista Nie wiem czy będzie działał z grami na Windows 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Vista to tak naprawde beta Windows 7, wiec na pewno dziala. Niedawno to przeciez komus podrzucalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi