TO_mek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam! Nie wiem temat oddaje to o co mi chodzi ale zastanawiam się czy GM ułatwia w jakiś sposób tworzenie projektów wyglądających jak okienka systemowe, formatki w delphi itp. Chodzi mi o to w jaki sposób uzyskać okno wyglądające jak np. edytor roomow w GMie czyli okno które zawiera na gorze ikony bądź menu, z lewej części kawałek okna z wieloma zakładkami (czyli w edytorze rooma: backgrounds, views, objects, settings, tiles) oraz po prawej główne okno edycyjne. Albo inny przykład główne okno edytora GM z górnym menu, drzewkiem resoruces z lewej i oknem wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 W czystym GMie NIE JEST TO MOŻLIWE, a pisanie własnego GUI nie jest w żaden sposób ułatwione. Możesz jednak zaimplementować przeznaczoną do tego DLLkę, lub napisać własną z pomocą C++/Delphi oraz zmiennej windows_handle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi