DRAKO Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Mam pytanie mianowicie: Da się zrobić jakoś tak że w form1 np po kliknięciu w button będzie się pokazywał form2 ale nie będzie mógł wyjść poza obszar form1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Nie wiem czy o to Ci chodziło. this.IsMdiContainer = true; Form2 nForm = new Form2(); nForm.MdiParent = this; nForm.Show(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Wyżej jest rozwiązanie, jednak pamiętaj iż tworzy ono pewne ograniczenia dla ów okien. O MDI w MSDNie: Multiple-Document Interface Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRAKO Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki mannor i Konrad-GM Jeszcze jedno teraz jak przesunę form2 poza form1 to robią się te paski przesuwania. A mi chodzi o to żeby tylko w tym obszarze było i nie robiły się żadne paski przesuwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi