Dawka83 Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Cześć! Mam problem odnośnie list. Bo teraz mam 2 listy: List<Obiekt> lista1 = new List<Obiekt>(); List<Obiekt2> lista2 = new List<Obiekt2>(); I tu pojawia się ten problem. Jak zrobić aby 2 typy obiektów lub więcej, można było dodać do 1 listy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Przypadkiem struktur to nie obsługuje? struct _obiekty { public obiekt1 o1; public obiekt2 o2; }; List <_obiekty> lista = new List <_obiekty>(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzięki! Działa tak jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 C# nie obsluguje dziedziczenia? tym sie ten problem zalatwia, zamiast zasmiecac pamiec, jak powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Mogło mu chodzić o pary obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 np: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/sy....arraylist.aspx Obiekty mają taką samą bazę. Switch na typ obiektu, dorzucić jakąś pośrednią bazową klasę i będzie działać jak należy. Od struktur trzymaj się daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Widzę, że muszę się jeszcze wiele nauczyć, aby pisać coś z sensem. ;/ To było pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy... błędne skojarzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi