Kamil_Wit Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 gre mozna sciagnac link jest w sygnaturce prosilbym o wady gry i zalety.I moze jakis tytul gry bo jeszcze nie wymyslilem bo to wersja 0.1 Jesli ktos zauwazyl blad i wie jak go poprawicz prosze o napisanie na forum jak to zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Mam dużo pytań i zastrzeżeń: -ta niby myszka w menu może wyjść po za plansze, i jest strasznie niewygodna w obsłudze. -po wybraniu PLAY GAME, wyskakuje błąd. -po co jest OPTIONS, skoro nie działa? -po co jest CREDITS, skoro nie działa? -dlaczego to jest plik GM6? -po co za każdym razem, gdy dotkne tego atomu, pokazuje się lista wyników? -czemu te duchy latają w tę stronę, w którą jedzie koparka? -koparka jeździ w różne strony, a ciągle jest zwrócona w jedną. -nie ma żadnej muzyki! -nie ma ani troche twojej własnej grafiki. -z tego jakie pytania zadawałeś i co w tej grze się znajduje, to prawie nic nie wykombinowałeś sam. -koparka po zdeżeniu z kamieniem, ma akcje ruchu równą 0, ale po co to samo u kamienia? Przecież on cały czas stoi w miejscu. -jest tu bardzo dużo obiektów, które nawet nie występują w grze. -ani razu nie usłyszałem żadnego dźwięku, mimo że są tu 2. -jaki cel ma ta gra? Zalety gry: -nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Wit Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Mam dużo pytań i zastrzeżeń: -ta niby myszka w menu może wyjść po za plansze, i jest strasznie niewygodna w obsłudze. -po wybraniu PLAY GAME, wyskakuje błąd. -po co jest OPTIONS, skoro nie działa? -po co jest CREDITS, skoro nie działa? -dlaczego to jest plik GM6? -po co za każdym razem, gdy dotkne tego atomu, pokazuje się lista wyników? -czemu te duchy latają w tę stronę, w którą jedzie koparka? -koparka jeździ w różne strony, a ciągle jest zwrócona w jedną. -nie ma żadnej muzyki! -nie ma ani troche twojej własnej grafiki. -z tego jakie pytania zadawałeś i co w tej grze się znajduje, to prawie nic nie wykombinowałeś sam. -koparka po zdeżeniu z kamieniem, ma akcje ruchu równą 0, ale po co to samo u kamienia? Przecież on cały czas stoi w miejscu. -po co są miny, jedyne co się z nimi dzieje po wjechaniu na nie, to zmieniają sprita. -jest tu bardzo dużo obiektów, które nawet nie występują w grze. -ani razu nie usłyszałem żadnego dźwięku, mimo że są tu 2. -jaki cel ma ta gra? Zalety gry: -nie zauważyłem. robie gre z8dni.to jest wersja 0.1.0.po co credits zeby pozniej dodac options tez .dlaczego..gm6 nie wiem jak zrobic w exe.czemu...koparka.zeby bylo trudniej.koparka...w jedna nie mam animacji innych jej to bylo w grze.nie ma ..muzy pozniej dodam.nie ma ...grafy nie umiem dodawac.koparka...stoi w miescu ..tak sobie wazne ze dziala.po co sa..tracisz 1zycie.jest tu..w grze pozniej wiecej dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Przecież na tym forum już wiele razy się pytano jak zrobić plik exe. Nie wiem czy tak trudno jest zobaczyć z czystej ciekawości od czego jest opcja Create Executable ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 W ciągu 8 dni, powinieneś potrafić już więcej. Nie umiesz dodawać grafy? :lol2: Nadal nie wiem po co tyle spritów i obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2006 Sądzę, że po 8 dniach użytkowania programu, powinieneś chociaż umieć już dodawać grafikę (to raczej na samym początku powinieneś się dowiedzieć, np. jak ja pierwszy raz dorwałem GM to tylko to umiałem robić xD ), znać podstawy logicznego myślenia i logicznego układania klocków, umieć wykorzystywać zmienne itd. :) Poza tym, staraj się zawsze kombinować z różnymi rzeczami, nie tylko pytać się o wszystko na forum. Tak to się niczego nie nauczysz. Chyba jest 5 tematów pod rząd z twoją prośbą o pomoc :/ . Postaraj się więcej kombinować, na pewno szybciej odkryjesz wtedy różne techniki ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi