Crackkk-GM Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 A skąd możesz wiedzieć, że Ci się nie przyda. Wnioskując po wieku to dopiero gimnazjum zaczynasz/podstawówkę kończysz, więc jeszcze nie wiesz jak może tobą rzucić w liceum/technikum czy na studia i co Ci się tam przyda. Poprawka. On może nie wiedzieć. Pozatym nie popadajmy w skrajnosci ; ) nauczenie sie materiału z podstawówki , gimnazjum a nawet liceum na własną rękę nie jest takie trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 no właśnie mówię że mi się przyda jak zostanę nauczycielem, czyli jak pójdę na kierunek związany z geografią to wtedy mi się to przyda i zapewne "skończę" jako nauczyciel Wymienię parę kierunków, gdzie wiedza z geografii się przydaje, a raczej jest daleka od zostania nauczycielem: geofizyka, geologia, ekonomia, geodezja, kartografia. Inna sprawa, że podstawowa wiedza z różnych dziedzin jest potrzebna w życiu, chyba, że chcesz skończyć z czasem jak chociażby bohaterka tego filmiku: ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Jak dla mnie to troche bezsensu. Nauka trwa jakieś 12-13 lat (nie wliczając studiów). W szkole średniej już wybieramy kierunek, a nawet wcześniej wiele osób zaczyna uczyć się "na własną rękę" przyszłego zawodu (Chodzi o to że np. jak ktoś chce zostać informatykiem to sam w domu programuje i uczy się o komputerze). I mimo tylu lat nauki i kształceniu w wybranym kierunku nie wiadomo kim się będzie. Uczysz się na informatyka, masz w małym palcu kilka języków, sam robisz świetne projekty a możesz skończyć jako koleś od kawy. Jak dla mnie to jakiś absurd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 @Bosu Nie wiem czy zauważyłeś, ale tu jest POLSKA Cóż, od małego (ok. 3 roku życia) zostać informatykiem, w owym wieku potrafiłem sobie w MS-Dos uruchomić Wolfensteina 3D ;] A teraz szukam "Studiów Informatycznych dla Polonistów" :D Cóż, zawsze możesz otworzyć własną firmę i próbować Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Wiem że to jest Polska. To znaczy że nie należy mówić na temat takich absurdów i problemów tylko tłumaczyć je "Bo to jest Polska"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Uczysz się na informatyka, masz w małym palcu kilka języków, sam robisz świetne projekty a możesz skończyć jako koleś od kawy. Uwierz mi ;) jeżeli jesteś dobry to zawsze znajdziesz prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi