Czarny Ass Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Niestety, ale z hiper-super-słitaśnego ŁiNdOłSa IkSpE usunięto dostosuj folder. Pamiętam to z 98, były tam do wyboru tapety i edycja szablonu hipertekstowego. Chciałem zrobić tapetę ROZCIĄGNIĘTĄ, a nie sąsiadującą. Jak to zrobić? Oprócz tego chciałbym się dowiedzieć jak się robiło te szablony hipertekstowe. Niestety nie będę szukał płyty od 98 i instalował po to, aby się dowiedzieć. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 PPM na pulpicie>właściwości>pulpit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 1.flaga+D>>PPM>>Właściwości>>Pulpit>>Wybierasz tapetę>>Po prawej sąsiadująca zmieniasz na rozciągnięcie. E:4tk był 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Przepraszam, chodziło mi o tapetę w FOLDERZE. :D EDIT: A nie - pisałem o tym, że usunięto Dostosuj folder. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Jest do tego program, zainstaluj go sobie, to on wywali Ci plik desktop.ini, to sobie zobaczysz jak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Backgrounder nie robi na full. :( Znacie jakiś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ja miałem takie coś i wrzuciło mi mnóstwo tych ustrojstw, taka treść: [.ShellClassInfo] IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll IconIndex=94 E:Może się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa969337.aspx http://metavirus.ovh.org/windows/desktopini.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 @kt11117 Niestety nie przyda się. Z ikonami nie mam problemu. :( @marmot Nie było tam jak zrobić aby nie było sąsaidujące A czy wiecie może jak ustawić szablon hipertekstowy w folderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Czytałem, że trzeba mieć go robionego w 98, ale jak go wstawić to nie wiem. E:Coś z rozszerzeniem .htt E2:Znalazłem Ci coś takiego: <OBJECT classid="clsid:72267F6A-A6F9-11D0-BC94-00C04FB67863" id=ActiveDesktopMover STYLE="position:absolute; container:positioned; LEFT: 0;TOP: 0; WIDTH: 0; HEIGHT: 0;zIndex: 5" > <param name="Interval" value=500> <param name="SizerID" value="ActiveDesktopMover"> <param name="Enabled" value="True"> <param name="TargetName" value="DeskMovr"> <param name="WindowOnly" value="False"> </OBJECT> <OBJECT classid="clsid:72267F6A-A6F9-11D0-BC94-00C04FB67863" id=ActiveDesktopMoverW STYLE="position:absolute; container:positioned; LEFT: 0;TOP: 0; WIDTH: 0; HEIGHT: 0;zIndex 19" > <param name="Interval" value=500> <param name="SizerID" value="ActiveDesktopMoverW"> <param name="Enabled" value="True"> <param name="TargetName" value="DeskMovrW"> <param name="WindowOnly" value="True"> </OBJECT> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dzięki za starania. Niestety, ale bardziej przydatna by była informacja z desktop.ini o htt. :( Wiem, że jakiś "moniker"/"monicer" czy coś. Dziwna nazwa, znajdowało to się w plikach desktop.ini gdzie zmieniony był szablon. Sprawdzę jeszcze sam C:\WINDOWS, bo możliwe, że tam znajdę coś. EDIT: Może mi się z tym "moniker" coś pomieszało. Włączyłem wyszukiwarkę Windows i niczego nie znalazło. Chyba przeszukam po kolei wszystkie desktop.ini o ile to możliwe. :) EDIT2: Jest to możliwe. :o Sprawdzałem to na komputerze świeżo po formacie, ale nie znalazłem niczego. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Musisz pobawić się z opcjami folderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi