Tymon Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Heh, większość języków ma podobną skłanię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 A C++ wywodzi się od C i nawet nieświadomie pisząc w C++ piszesz momentami w C :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 mieszacie mi w głowie. chce poprostu mieć te wszystkie kompilatory abym mógł coś napisać, np kalkulator a później po kilku latach za gry sie wezme, szukam czegoś łatwego na początek, macie linka ale zeby wszystko było w jednym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Wystarczy ci jeden kompilator. Dev-C++ starczy ci na bardzo długo :) A linka do niego już ci dawałem. Książka i devc++ ci wystarczą na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Potrzebujesz 1 kompilatora, najlepiej devc++ bo darmowy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Boże, wszyscy Ci tłumaczą bez przerwy! Ściągasz kompilator i piszesz! Czy to takie trudne do przyswojenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ale po co ci wszystkie kompilatory. Ściągnij jeden kompilator, np. Dev-C++ (pietrus dał linka) i już. Kup książkę - ucz się z niej podstaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 a nie uważacie ze początkujący czytając taką grubą ksiązke by się pogubił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 A po co w ogóle kompilatory. Piszcie programy binarnie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Nie. Bo autor wszystko pięknie opisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 bp ultimate to najlepiej tylko jeden kompilator mieć. który najlepszy, jak go instalwoać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Lol, to JEST książka dla początkujących :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Nie, bo tam jest wszystko ładnie opisane. Ja jak się uczyłem Delphi/Pascala korzystałem z 4 książek (różnych gabarytów) i się nie pogubiłem jakoś :) . A kompilator, pisałem - DEV-C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Lol, ja się C++ właśnie z tej książki ucze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ta ksiązka jest dla początkujących. Ale jeżeli bedziesz chciał pisać zawansowane gierki w 3d bedziesz musiał sie nauczyć Open gl czy directx'a to kolejne ok 2 tyś stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 bp ultimate to najlepiej tylko jeden kompilator mieć. który najlepszy, jak go instalwoaćDev-C++ pod windows, gcc dla linuksa. A instalujesz jak każdy inny program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Z kompilatorów polecam Dev-C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 bp ultimate to najlepiej tylko jeden kompilator mieć. który najlepszy, jak go instalwoać Dev c++, instaluje sie go normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ta ksiązka jest dla początkujących. Ale jeżeli bedziesz chciał pisać zawansowane gierki w 3d bedziesz musiał sie nauczyć Open gl czy directx'a to kolejne ok 2 tyś st o so chosi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Że jak będziesz chciał zacząć pisać gry, to będziesz musiał załatwić sobie książkę dla zaawansowanych, ale to już po przeczytaniu Symfonii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Mówiłem - możesz wziąć darmowe engine'y takie jak Ogre3D. Są do niego tutki więc nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Skąd żeś wziął ten cytat? 0o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Maxi: był w tym topicu xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Maxi: był w tym topicu xD . Serio? Sorry, nie zauważyłem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ale tam jest kilka wersji, którą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Serio? Sorry, nie zauważyłem ;p To sie przyjrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Najnowsza to beta, więc raczej nie. Bierz tą przed-betą :) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Najnowszą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi