TheMarcQ Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 na planszach rozmieszczone sa twoje avki, ja chyba slepne, ze dopiero to zauwazylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 :D :D Avkę wymyśliłem w piątej klasie na matmie, jak mi się nudziło... rysowałem sobie kreskę koło kreski. Wyszło coś takiego i mi się spodobało. Używam, jak podpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Super :) Owszem, więcej pułapek :) Może jacyś jeszcze wrogowie...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Pomyśli się nad jakimiś działkami i możliwością strzelania, a aktualnie, jako iż nie sądziłem, że będzie mi tak zaj****ie szło, skończyłem cele, które postawiłem sobie na piątek... Screeny z menu, lobby i gry przez IP 127.0.0.1 dam w edicie. Edit: MENU LOBBY ROZGRYWKA WIELOOSOBOWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Gra swietnie sie rozwija, czekam na premiere! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 No i mam chat :) Spróbuję załatwi jakieś testy z kumplami, to może z testów screeny będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 sprobuj zrobic serwer konsolowy, lub przynajmnije poza gra, zeby nie kopulowalo z procem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 :/ no nie wiem. Jak na razie nie siedziałem wgl. nad zadnymi prawdziwymi językami programowania. Trudno mi będzie raczej tak z miejsca serwer napisac... Pz tym wszystko ładnie działa, choc bd musiał lekkiej optymalizacji dokonac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Teraz z rogami lepiej wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 tylko jeszcze się zniweluje kwadraciki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Na jakim porcie host nasluchuje? bo nie moge bez tego polaczyc sie z kolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Zagrałam w to i mi się spodobała. Ale jeszcze zrób grę dla jednej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Zmniejsz rozdzielczość z 1280 na 1024 bo troche prze kosmiczną dałeś... albo poprostu zrób możliwość wybrania rozdzielczości... jest ktoś chętny do gry?? zagrał bym w to ale nie mam z kim... piszcie na PW jak cosik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 port 12348. W wersji na ośmiu graczy jest możliwośc zmiany, ale niestety nie wiem jak to zoptymalizowac... btw. w dwóch graczy na dwa kompy tez sa lagi u klienta ?? O rozdzielczosci tez myslalem, ale do tego jeszcze troche czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 dobra... lagów jako takich zniwelowac jeszcze nie umiem, ale nad tym jeszcze popracuję... UPDATE DO WERSJI 8PLAYER: https://gmclan.org/up6363_3_GO_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 gdy dolaczalem kolejnych graczy nagle wszystkie klienty naraz wywalily mi ze rysuje nieistniejacego surface'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 @MarcQ: Co? U mnie żadnych błędów nie ma. Poza tym surface'a rysuje ten sam obiekt, który go tworzy w creacie... Jaki windows ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 xp sp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 też mam XP, wersja 2002 z SP3, ale u mnie nie ma żadnych wgl. errorów. No może za wyjątkiem wejścia w helpa, bo zapomniałem zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Mówisz zupełnie, jakby to była kwestia sp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 ni mam zielonego pojęcia, czego to może byc kwestia. U mnie działa, u niego nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Jak nie umiesz pomóc - nie szkodź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 no to się pytam, bo może ma np. siódemkę albo win95. W obu przypadkach nie mam możliwości przetestowania, czy wgl. się gra uruchomi. Choc na 7 powinna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Może surface's się niszczy z jakiegoś powodu? Np. włączył się wygaszacz ekranu podczas oczekiwania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 disable screensavers and power saving actions mam włączone. przy wyjściu z rooma się niszczy, a w create obiektu tworzy. W grze wykorzystano system iLights wykonany pierwotnie przez Dawiddsa z GMClanu. Zmieniłem go trochę, ale niedużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A spróbuj zrobić tak, że co jakiś czas, surface zapisuje się w pliku i jeśli próbujesz rysować surface'a, to sprawdzaj czy istnieje i jeśli nie wczytuj z pliku. Najlepiej zapisuj po wprowadzeniu zmian na surface'sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 zmiany są tam co stepa... do surfacesa dodajemy przecież światełka, a ich ruch zmienia sie co chwile. Poza tym właśnie zrobiłem możliwośc wyłączenia surfacesów w opcjach... Edit: dam jeszcze, żeby sprawdzał, czy istnieje surface przed narysowaniem. Edit2: TheMarcQ: wyświetla, że nie zna zmiennej global.sfShadow, że chce rysowac na nieznanym surfie, czy że chce rysowac nieznanego surfa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 To też sposób, bo zapisywanie obrazka co stepa by lekko zmuliło grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A co z grą solo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 juz wiem co nie tak, po uruchomieniu 5klienta trzeciego zcrachowalo i chyba gm wszystkie inne surface'y zniszczyl przez co innym sie powalilo, teraz wszytsko dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi