dyzmek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 witam otoz mam problem chce by wrog ladnie omiijal sciany i szedl do mnie uzylem tego klocka by wrog szedl do mnie ale on na scianach sie zawiesza i zaczyna dziwnie obkrecac ten klocek to step towards point,prosze o pomoc worg ma isc do mnie omijajac wszystkie przeszkody dziekuje za pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 ... Mój projekt padł właśnie w tym miejscu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 sprawdzaj przez colision_line czy nie ma przeszkody i omijaj ja w razie potrzeby, prawdopodobnie z racji swej dyzmkowosci nie uda ci sie to, wiec w edicie wrzuce przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Chyba wstawię to sobie w sygnaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 @up: jesli sam to zrobiles pisz do administracji zeby zrobic z tego przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 TO juz jest przyklad :D Mruuuczku, jesli stoje na kwaredzi rooma np 100,0 to nie wyszukuje sciezki, ale to szczegol przyklad fajny, prosty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 @TheMarcQ: tak sądzisz? Ale to jest brzydkie, zresztą to jest za proste na przykład. @up: wiem, ale to wina siatki, po której wrogowie się poruszają. Mruuuczek lol :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Muuczek, lol zawsze Twój nick źle czytałem :D Za prosty, ale większość (w tym ja) początkujących właśnie się wykłada na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 a dlaczego jak zorbilem jak trzeba na tmy przykladzi ei w moiej grze wroga tak jakby laguje jak do mnie idzie jak by mial lagi go przecina cofa itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 bo nie może znaleźć drogi do Ciebie, może nie dałeś przeszkody w mp_grid_instances? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 dalem tam swoje wspolrzedne w tym przypadku obj_mor wszystko zorbilem jak w przykladzie :-(mp_grid_add_instances(lol,obj_mor,false) to to ze sciany beda przeszkodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 mor ^^ analfabeta :D Może potwór jest za duży i nie zmieści się w drzwiach, albo nie może przejść gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Pewnie współrzędne muru nie są wielokrotnością rozmiarów komórki siatki. mp_grid_add_instances wypełnia komórki, jeżeli przeszkody tylko stykają się z komórkami siatki, a w szczególności wypełniają je. Jeśli komórka ma wymiary {32,32}, murek też ma rozmiary 32*32, ale stoi na pozycji np. {36,36}, to wypełni komórki: {32,32}, {32,64}, {64,32}, {64,64}. Dlatego w ciasnych przejściach wrogowie mogą się zacinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Muuuczku, a jak ustawić siatkę na 16x16 bo jestem ulomny i nie umiem :D Tam jest to chyba zle skomentowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wielkość komórek to dwa ostatnie argumenty funkcji mp_grid_create. W ogóle, to chyba coś skopałem ten przykład, bo tworzy tyle siatek, ilu wrogów na mapie :o Teraz jest dobry przykład, pod tym samym linkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi