4tk Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Po co-3-godzinnym resecie laptopa wyskoczyło CHKDSK. Nie było to nowością, więc pominąłem. Później okazało się, że uszkodzony został plik localconfig.vdf. Na początku spoczko, tylko że wszystkie gry się uparły, że muszą być pobrane na nowo. Darowałem sobie wszystkie poza gmodem, ale to już nieważne. Rzecz w tym, że teraz się nawet nie chce włączyć. Jest aktualizacja/łączenie z kontem steam i po chwili się wyłącza. CHKDSK nie pomaga. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Przeinstalować go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 I pobierać znów wszystkie gry? :\ A jest jakiś nieinwazyjny sposób? (Dodam, że tego pliku nie da się usunąć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Mnie zastanawia co robi ten chkdsk, nieoficjalnie wykrywa błędy(?) a oficjalnie nie wiem co takiego może się zdarzyć, zasadniczo nigdy fsck (linuxowy) nie wykrył mi problemów z dyskiem cfkdsk /f c: I restart Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Marca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Z takich ciekawostek jak już sobie mówimy, to ostatnio fsck rozwalił całą macierz, pochłonął bezpowrotnie około 40k plików na łączną wagę 8GB - w pierwszym momencie myślałem, że padnę na zawał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 To nie wiem co wy z komputerami robicie! :P Ja nigdy nie miałem większych problemów z tym programem (miałem problem, gdy Awarię dysku miałem [konkretnie przez zasilacz]) Fervi No dobra, koniec Offtopa :P A Ranmus to ... Big Stopa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 4tk - przeinstaluj Steama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 4tk - przeinstaluj Steama. i masz pecha, trzeba było robić kopie zapasowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Czy wiesz że... ...CHKDSK na starym kompie może poprawnie zadziałać dopiero za 10 razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi