Bosu Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Ściągnąłem program AmpliTube Jimi Hendrix, odpalam, podłączam gitarkę do kompa... i nic. Nic nie słychać. Wie ktoś jak skonfigurować sprzęt/program żeby wszystko działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Podłącz do wejścia liniowego, a w programie Ampli Tube ustaw również wejście liniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 niestety, słychać tylko piszczenie na maksymalnym poziomie głośności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 pobaw się pokrętłami na gitarze, z niektórymi programami nie chce współpracować jak drive jest na maksa i piszczy, miałem tak kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 @GMTraker drive - ? @Bosu Asio4All masz zainstalowane ? Bo w przypadku Amplitude i Guitar Rig jest niekiedy wymagane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Nickolas - drive = overdrive, czyli coś, czego jedyny zespół jaki znasz nie używa, a co jest podstawą rocka. Możesz mieć też po prostu za słaby sprzęt, np. zintegrowaną kartę muzyczną. Mi amplitube nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Nickolas - drive = overdrive, czyli coś, czego jedyny zespół jaki znasz nie używa, a co jest podstawą rocka. Możesz mieć też po prostu za słaby sprzęt, np. zintegrowaną kartę muzyczną. Mi amplitube nie działa :( wcale nie... chyba punk rocka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 wygląda na to że nie mi też nie zadziała przez kartę muzyczną :( A znacie jakieś inne programy "mniej wymagające"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Nickolas - drive = overdrive, czyli coś, czego jedyny zespół jaki znasz nie używa, a co jest podstawą rocka. To się pisze overdrive a nie drive. Tak samo jak bym nazywał delay jako dd, nie każdy zrozumie o co chodzi :3 Hmm tego co słucham nie używa overdrive ? Radzę Ci w słuchać się w utwór. Bo jeżeli np. Megadeth nie używa overdrive to ja jestem Święty. Tak samo jak powiesz/napiszesz, że Ibanez TS9 nie jest overdrivem to jestem Hendrixem. @Bosu Masz te Asio czy nie :# Bo mi na zintergrowanej karcie działa przez Asio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 mam Asio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Mój kolega mówi, że zagranie Hey Joe jest proste. (nigdy tego nie robiłem więc nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ja męczę "Stone Free". A program jest mi potrzebny gdyż posiadam elektroakustyka i znudziło mi się trochę akustyczne granie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Tylko, że wiesz, elektroakustyczna przeważnie służy do nagłośnienia go :P Chyba, że to jest elektryczno-akustyczna, no to inna filozowia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Próbowałem już z GUITAR FX BOX i ładnie było słychać efekty z głośników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi