Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam Skorzystałem z tego przykładu konsoli. Trochę go przerobiłem i wyskakuje mi błąd. Więc przekopiowałem go jeszcze raz, ale tym razem litere w litere jak jest w przykładzie i dalej ten sam błąd! Treść błędu: ERROR in action number 1 of Key Press Event for <Enter> Key for object o_konsola: Error in code at line 5: wiersz=wiersz[i+1]; ^ at position 12: Unknown variable wiersz or array index out of bounds Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Zdefiniowales zmienna "wiersz" na poczatku programu? Po prostu daj: GML var wiersz; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mam to w innym obiekcie który jest w tym samym roomie i na początku też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jak tablicę tworzysz w innym obiekcie to się nie dziw, że ten obiekt Ci jej nie widzi skoro nie jest globalna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 delete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mam wszystko identycznie jak w przykładzie w jednym obiekcie. Bo najpierw trochę przerobiłem przykład ale nie chciało mi działać, więc skopiowałem wszystko identycznie jak w przykładzie i też nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mam to w innym obiekcie który jest w tym samym roomie i na początku też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Zdefiniowales zmienna "wiersz" na poczatku programu? Po prostu daj: GML var wiersz; Odpisywałem na to i chodziło mi tylko o var wiersz że mam w innym obiekcie. Tak wiem to i tak nic nie daje bo jest w innym obiekcie a nie jest globalem. Najbardziej dziwi mnie to że w przykładzie działa, a u mnie już nie pomimo tego że wszystko skopiowałem tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Moze dlatego ze nie masz jakis skryptow? Serio czlowieku, skoro nie dziala to zrob cos na ten temat, dociekuj, a nie pytaj sie, bo twojej gry nie mamy, a jasnowidzami nie jestesmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 var daje zminną tymczasową, działa ona wtedy TYLKO I WYŁĄCZNIĘ DO KOŃCA BLOCZKU KODU. Później jest kasowana. Musisz albo zrobić z niej normalną zmienną (tj. zainicjować ją w create) albo zastosować jakiś inny pomysłowy sposób. Nie wiem tylko jaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jaki?-Najprostszy:Treat uninitializet variables to 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jaki?-Najprostszy:Treat uninitializet variables to 0. i najgorszy btw. Treat uninitialized variables as 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi