Arekadiusz Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam wszystkich! Mam takie pytanie. Ktoś z was może laptopa Toshiby(dokładniej model Satellite A300-1EH)? Bo mój strasznie się grzeje, nawet teraz w zimę. Więc pytam czy może nie wiecie jak zwiększyc chłodzenie wiatraczka? Jeżeli nie to niestety będę musiał udac się do serwisu :( , dlatego proszę o pomoc. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Przeczyść wentylator. W starych laptopach tak się dzieje, że się grzeją "coraz bardziej" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 To najlepiej chyba oddac go do serwisu na jakieś czyszczenie, bo sam nie będę go rozbierał żeby nie stracic gwarancji, a takie czyszczenie dmuchawą chyba nie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 nawet teraz w zimę A co to ma do rzeczy? Chyba, że nie masz w domu ogrzewania, albo korzystasz z laptopa na dworze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 To ma to do rzeczy że w lato miałem podobne problemy, ale wtedy było gorąco. A teraz normalna temperatura w domu ani za ciepło ani za zimno, a tu po 2 godzinach pracy komputer mi się wyłącza. Nie wiecie jak zwiększyć obroty wentylatora? Bo kolega mi mówił że można, ale nie wiedział gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owyn Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Zainwestuj w dobrą podstawkę chłodzącą + prędkość wentylatora -> SpeedFan - chyba najlepszy jaki znam ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Zainwestuj w dobrą podstawkę chłodzącą + prędkość wentylatora -> SpeedFan - chyba najlepszy jaki znam ;P a co? serwer stawia na lapku? Postaw na kapslach albo gąbkach, czymkolwiek, byle by nie dotykał bezpośrednio blatu, bo pod spodem są otwory wentylacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 http://allegro.pl/aab-isnc30-20db-podstawk...1438309510.html niedrogo i sprawa załatwiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 a co? serwer stawia na lapku? Postaw na kapslach albo gąbkach, czymkolwiek, byle by nie dotykał bezpośrednio blatu, bo pod spodem są otwory wentylacyjne. Tak właśnie robię. Trochę to daje, ale nie wiele. Może ktoś polecić jeszcze jakąś dobrą podstawkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Toshiba ma aplikacje od zarządzania pracą procesora, wentylatora itd. Kliknij na znaczek baterii, na dole, po prawej ekranu. Reszte sobie znajdziesz. Nie mogę Cię poprowadzić krok po kroku, bo już nie mam toshiby :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Chodzi Ci o to: Mam ustawioną maksymalną wydajność. Nie znalazłem tam żadnych innych ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi